Ultimele retete:

File de peste la microunde

Reteta de file de peste, pregatita la cuptoru...


Frecatei cu mere

Reteta simpla de frecatei cu mere.


Mar copt la microunde

O retata simpla de mar copt, pe care o puteti...


© 2009 - 2011
retete-mancare.ro
Toate drepturile rezervate.
Retete culinare

Retete de prajituri

Pentru ca dumneavoastra sa descoperiti mai usor o reteta de prajituri care sa va capteze atentia, va propunem in continuare cateva din retetele de prajituri existente pe site-ul nostru. Pentru a vedea toate retetele de prajituri existente pe retete-mancare.ro urmati acest link.

Tiramisu

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Reteta de prajitura Tiramisu. Se serveste pudrata cu cacao olandeza, mai inchisa la culoare si aromata.

Ingrediente reteta culinara:

500 g piscoturi, 500 g Mascarpone, 350 ml cafea, 250 frisca spumoasa, 125 ml vin Lacrima lui Ovidiu (Marsala in reteta originala), 4 oua (se folosesc galbenusurile), 150 g zahar, 1 l
Preparare reteta

Alba ca zapada

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Prajitura alba ca zapada este o prajitura foarte gustoasa, care este bine sa fie preparata cu 1-2 zile inainte de a o servi, pentru ca foile sa se inmoaie de la crema si pentru a disparea mirosul de amoniac produs uneori de praful de copt.

Ingrediente reteta culinara:

Crema: , 1/2 l lapte, 3 linguri rase cu faina, 1 pachet (250 g) unt, 275 g zahar, 1 lamaie
1 varf de lingurita sare, Foi:, 500 g faina, 100 g zahar, 3 oua, 6 linguri
Preparare reteta

Chec in doua culori

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

O prajitura usor de facut si va va incanta gustul grantat. La compozitie se poate adauga si rahat sau fulgi mari de ciocolata menaj.

Ingrediente reteta culinara:

1 ceasca zahar tos, 2 oua, 1 ceasca untdelemn, 1 ceasca lapte, faina cat cuprinde, 1 praf de copt, 2 linguri rom, 1 praf zahar vanilat, coaja rasa de lamaie, 2 linguri cacao.
Preparare reteta

Gogosi umplute cu gem

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Gogosile umplute sunt foarte gustoase. Gogosile pot fi umplute cu gem de prune, caise, cu diverse creme sau umpluturi special preparate.

Ingrediente reteta culinara:

Pentru 6-7 gogosi:, 1 ou, 250 g faina, 1 lingurita drojdie praf sau 1/2 pachetel (10 - 15 g) drojdie proaspata, 60 ml lapte, 60 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 1 varf de lingurita sar
Preparare reteta

Dulceata de capsuni III

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Dulceata de capsuni, parfumata si aspectuoasa, ne aminteste de lunile de vara mult dupa ce acestea au trecut...

Ingrediente reteta culinara:

1kg capsuni, 1kg zahar, 1/2 lingurita de sare de lamaie (optional)
Preparare reteta

Cozonac umplut

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Cozonacul este o prajitura traditionala in Romania, iar cozonacul de casa, pregatit de Sarbatori, este mult mai bun decat cozonacul de la magazin.

Ingrediente reteta culinara:

1 kg faina, 2 oua intregi, 2 galbenusuri, 1/2 l lapte, 50 g drojdie, 150 g unt (sau untdelemn), 200 g zahar tos, vanilie, coaja de lamaie, sare. ,
Preparare reteta

Budinca de gris

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Un preparat culinar dulce foarte bun, in combinatie cu dulceata, gem, sirop, sau cu un sos dulce de vanilie, ciocolata, zahar ars.

Ingrediente reteta culinara:

4 linguri gris, 1 l lapte, 3 linguri zahar tos , 4 oua, 150 g zahar pudra, 1 praf zahar vanilat, coaja rasa de lamaie.
Preparare reteta

Crema de zahar ars

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Crema de zahar ars este o prajitura delicioasa, ce imi aduce aminte de copilarie. Crema de zahar ars este reteta preferata a familiei mele.

Ingrediente reteta culinara:

Pentru 6 - 8 portii de crema de zahar ars: 1 l lapte, 200 g zahar pudra, 1 praf zahar vanilat, 1 lingurita amidon sau faina, 4 oua. , Pentru imbracarea formei 100 g zahar tos.
Preparare reteta

Negresa

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Prajitura Negresa este o prajitura foarte gustoasa si usor de preparat.

Ingrediente reteta culinara:

500 g zahar tos, 1/2 pahar lapte (6 linguri), 3 linguri cacao, 1 pachet unt sau margarina, 5 oua, 200 g faina, 1 praf de copt, 1 plic zahar vanilat, optional: nuci, stafide,
Preparare reteta

Pandispan

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Pandispanul se foloseste la prepararea diferitelor torturi si prajituri, dar se poate consuma si ca atare.

Ingrediente reteta culinara:

6 oua, 6 linguri de zahar + zahar vanilat, 6 linguri de faina, un praf de sare
Preparare reteta

Placinta cu mere

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Preparata repede si usor, aceasta placinta de mere este cea mai buna servita calda.

Ingrediente reteta culinara:

400 g faina, 20g untura de porc, 2 linguri de smantana groasa, 2 galbenusuri, 1 albus, umplutura:, 1 1/2 kg mere, 200 g zahar, 20g unt, optional: scortisoara pentru compozit
Preparare reteta

Prajitura Figaro

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Pregatita dupa aceasta reteta culinara, prajitura Figaro va va iesi intotdeauna frageda si gustoasa!

Ingrediente reteta culinara:

200 g unt, 300 g zahar pudra, 4 oua, 150 g nuci rasnite
coaja lamaie, 1 lingurita bicarbonat stins, gem, faina cat cuprinde (sa iasa o coca moale)
Preparare reteta

Briose

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Briosele sunt prajituri care se pastreaza foarte bine mai multe zile.

Ingrediente reteta culinara:

350 g faina, 200 g iaurt, 2 oua, 70 ml ulei, 10 g praf de copt, 80 g zahar, 1 varf de cutit sare, 100g crema de ciocolata sau gem (pentru umplut briosele), hartie pergament
Preparare reteta

Lapte de pasare

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Laptele de pasare este o reteta de prajituri simplu de realizat dar savuroasa si care va impresiona placut pe cei care o servesc.

Ingrediente reteta culinara:

1 litru lapte, 8 oua, 1 cana de zahar (350 g), 2 plicuri zahar vanilat, 1 lingura esenta de rom, 1 varf de lingurita sare
Preparare reteta

Tort de ciocolata

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

O reteta simpla pentru un tort cu ciocolata. Aceasta este una din prajiturile mele preferate.

Ingrediente reteta culinara:

Blatul: 6 oua, 6 linguri zahar pudra, 6 linguri pesmet foarte fin, 200 g ciocolata amaruie rasa. , Crema: , 100 g nuci, 1/2 pahar lapte, 100 g zahar pudra, 1 praf zahar vanilat
Preparare reteta

Retetele culinare prezentate pe aceasta pagina reprezinta doar o selectie a retetelor existente pe retete-mancare.ro. Pentru a vedea toate retetele de prajituri existente pe retete-mancare.ro urmati acest link.

Esti STUDENT*?

Invata un job:
certificat-energetic.com
Acum ai gratuit la dispozitie
500 m2/saptamana in care poti exersa si realiza certificate de performanta energetica, sau chiar testa solutii de reabilitare termica.

* versiune disponibila in scop personal, educational.