Ultimele retete:

File de peste la microunde

Reteta de file de peste, pregatita la cuptoru...


Frecatei cu mere

Reteta simpla de frecatei cu mere.


Mar copt la microunde

O retata simpla de mar copt, pe care o puteti...


© 2009 - 2011
retete-mancare.ro
Toate drepturile rezervate.
Retete culinare

Retete de Pasti

Va propunem in continuare cateva din retetele pe care le puteti prepara pentru a petrece Sfintele Sarbatori de Pasti in jurul unei mese imbelsugate. Daca sunteti interesati de retete preparate din carne de miel, puteti urma acest link.

Oua rosii de Pasti

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Ouale rosii de Pasti vor avea o culoare mult mai vie si uniforma daca veti respecta acesti pasi simpli.

Ingrediente reteta culinara:

Oua, vopsea pentru oua, otet,
Preparare reteta

Oua de Pasti vopsite ecologic

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Oua de Pasti colorate cu pigmenti naturali, ecologici.

Ingrediente reteta culinara:

Oua, frunze de ceapa rosie sau alba, zeama de urzici etc.
Preparare reteta

Pasca cu branza de vaci

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Pasca cu branza de vaci este un preparat traditional de Paste in Romania.

Ingrediente reteta culinara:

1 kg faina, 2 oua intregi, 2 galbenusuri, 1/2 l lapte, 50 g drojdie, 150 g unt (sau untdelemn),, 200 g zahar tos, vanilie, coaja de lamaie, sare. , Umplutura: 1 kg branza de vaci, 4 oua, 2 linguri de gr
Preparare reteta

Cozonac umplut

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Cozonacul este o prajitura traditionala in Romania, iar cozonacul de casa, pregatit de Sarbatori, este mult mai bun decat cozonacul de la magazin.

Ingrediente reteta culinara:

1 kg faina, 2 oua intregi, 2 galbenusuri, 1/2 l lapte, 50 g drojdie, 150 g unt (sau untdelemn), 200 g zahar tos, vanilie, coaja de lamaie, sare. ,
Preparare reteta

Ciorba de miel (bors de miel)

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Aceasta este reteta de ciorba de miel pregatita in mod traditional de Paste. La ciorba de miel se pot pune si maruntaiele de miel dar de obicei din acestea se pregateste drobul. Borsul de miel este servit cald, cu smantana, si presarat cu verdeata proaspata, tocata marunt.

Ingrediente reteta culinara:

capul, oase de miel, 250 g zarzavat de ciorba (patrunjel, morcov, telina), verdeata pentru ciorba de miel: tarhon, leustean, 1 ceapa, 500 ml bors, 1 lingura orez, 100 ml smantana, 1
Preparare reteta

Ciorba de berbec ( miel )

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

O ciorba gustoasa, care poate fi preparata pentru sarbatorile de Paste.

Ingrediente reteta culinara:

1/2 kg carne de berbec ( miel ), 2 morcovi, 1 ceapa, 1/2 telina, 1 radacina patrunjel, pastarnac, 1 cartof, 2-3 rosii sau o lingura de bulion, 1/2 l zeama de varza, 1 legatura patrun
Preparare reteta

Drob de miel

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Reteta de drob de miel pregatita in mod traditional de Paste.

Ingrediente reteta culinara:

organele de miel: ficatul, splina, rinichii, inima, plamanii, 2-3 legaturi ceapa verde, 1-2 legaturi de usturoi verde, 2 legaturi patrunjel verde, 1 legatura de marar, 4 oua, 4 linguri u
Preparare reteta

Pastrama de oaie la gratar

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Pastrama de oaie la gratar este o reteta de mancare traditionala romaneasca. Se serveste langa gratar, fierbinte, cu un pahar de vin rosu, rece.

Ingrediente reteta culinara:

1 kg pastrama de oaie
Preparare reteta

Pastrama de oaie la tava

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Pastrama de oaie la tava este o mancare delicioasa. Se serveste cu mamaliguta, vin rosu, si salata de sfecla rosie cu mult hrean.

Ingrediente reteta culinara:

1 kg pastrama de oaie, 1-2 pahare vin rosu, 1/4 pahar ulei, condimente pentru oaie, piper, 1/2 lingurita chimen
Preparare reteta

Pulpa de miel cu ierburi aromate (friptura de miel)

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Pulpa de miel cu ierburi aromate este o reteta delicioasa, potrivita pentru o masa imbelsugata de Paste. Friptura de miel se serveste cu un sos pregatit din sosul lasat de miel, amestecat cu faina, unt si vin rosu.

Ingrediente reteta culinara:

1 pulpa de miel, ierburi aromate: rozmarin, cimbru, oregano, magheran, 3 capatani usturoi, 2 ardei iuti, ulei, sare, piper, cartofi noi, morcovi, pastarnac, 30 g unt, 30 g fa
Preparare reteta

Miel cu tarhon

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Aceasta mancare este foarte buna servita cu smantana si mamaliga.

Ingrediente reteta culinara:

800 g carne de miel, 4 linguri ulei, 1 lingura faina, smantana, tarhon, sare, otet.
Preparare reteta

Stufat (ostropel) cu carne (pasare, miel, porc, vita, iepure)

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Aceasta reteta de stufat se poate pregati cu carne de porc, miel sau iepure dar este la fel de gustos si cu carne mai usor digerabila, cum este carnea de pui.

Ingrediente reteta culinara:

400 g carne de pasare (miel, porc, vita, iepure), 1 ceapa mare sau 1 legatura de ceapa verde, 1 capatana mijlocie de usturoi sau 1 legatura de usturoi verde, 250 ml suc de rosii, optional 500 g
Preparare reteta

Retetele culinare prezentate pe aceasta pagina reprezinta doar o selectie a retetelor existente pe retete-mancare.ro. Daca sunteti interesati de mai multe preparate din carne de miel, specifice Sfintelor Sarbatori de Pasti, puteti urma acest link.


Esti STUDENT*?

Invata un job:
certificat-energetic.com
Acum ai gratuit la dispozitie
500 m2/saptamana in care poti exersa si realiza certificate de performanta energetica, sau chiar testa solutii de reabilitare termica.

* versiune disponibila in scop personal, educational.