Ultimele retete:

File de peste la microunde

Reteta de file de peste, pregatita la cuptoru...


Frecatei cu mere

Reteta simpla de frecatei cu mere.


Mar copt la microunde

O retata simpla de mar copt, pe care o puteti...


© 2009 - 2011
retete-mancare.ro
Toate drepturile rezervate.
Retete culinare

Retete de ciorba

Pentru ca dumneavoastra sa descoperiti mai usor retete de ciorba care sa va capteze atentia, va propunem in continuare cateva din retetele culinare de ciorba existente pe site-ul nostru. Pentru a vedea toate retetele de ciorba sau supa existente pe retete-mancare.ro urmati acest link.

Bors de stevie

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Reteta de bors de stevie, foarte sanatos primavara.

Ingrediente reteta culinara:

500 g stevie, 1 ceapa, 1 lingura ulei, 2 cartofi, 1/2 lingura de ulei, 2 litri apa, 1 litru bors
Preparare reteta

Ciorba de berbec ( miel )

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

O ciorba gustoasa, care poate fi preparata pentru sarbatorile de Paste.

Ingrediente reteta culinara:

1/2 kg carne de berbec ( miel ), 2 morcovi, 1 ceapa, 1/2 telina, 1 radacina patrunjel, pastarnac, 1 cartof, 2-3 rosii sau o lingura de bulion, 1/2 l zeama de varza, 1 legatura patrun
Preparare reteta

Ciorba de burta

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Reteta traditionala romaneasca de ciorba de burta.

Ingrediente reteta culinara:

500 g burta de vita prefiarta, 300 g oase vitel, cu cartilaje sau carne, 500 g zarzavat de supa (morcov, telina, patrunjel), 100 g ceapa, 1 capatana de usturoi, 2 galbenusuri, 100 ml sma
Preparare reteta

Ciorba de fasole uscata

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Ciorba de fasole uscata pregatita dupa aceasta reteta culinara este foarte gustoasa si nu va da probleme de digestie. Ciorba de fasole se acreste cu suc de rosii, daca o dorim mai acrisoara.

Ingrediente reteta culinara:

250 g fasole uscata, 1 ceapa, 1 morcov, 1 radacina patrunjel, 100 g telina, 1 ardei gras, 5 -6 rosii (iarna suc de rosii si 1 lingura de bulion), patrunjel verde tocat, sare, 3 l
Preparare reteta

Ciorba de loboda

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Ciorba de loboda este o reteta culinara excelenta primavara, cand verdeturile sunt proaspete. Eu prefer loboda rosie, pentru ca da o culoare frumoasa ciorbei, dar poate fi folosita si loboda verde.

Ingrediente reteta culinara:

2-3 legaturi de loboda, 1 salata, 2 legaturi ceapa verde, 1 morcov, 1 patrunjel, 1/2 telina, 1/2 l bors sau 2 lamai, 2 oua, 100 g costita sau kaizer afumat, 1 lingura faina <
Preparare reteta

Ciorba de miel (bors de miel)

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Aceasta este reteta de ciorba de miel pregatita in mod traditional de Paste. La ciorba de miel se pot pune si maruntaiele de miel dar de obicei din acestea se pregateste drobul. Borsul de miel este servit cald, cu smantana, si presarat cu verdeata proaspata, tocata marunt.

Ingrediente reteta culinara:

capul, oase de miel, 250 g zarzavat de ciorba (patrunjel, morcov, telina), verdeata pentru ciorba de miel: tarhon, leustean, 1 ceapa, 500 ml bors, 1 lingura orez, 100 ml smantana, 1
Preparare reteta

Ciorba de perisoare

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

O reteta pentru un bors de perisoare exceptional. Ciorba de perisoare se poate servi cu smantana.

Ingrediente reteta culinara:

Perisoare: 500 g carne, 2 cepe, 1 ou, 1 felie paine, 2 linguri orez, Ciorba: 2 l apa, 1 l bors, 1 morcov, 1 pastarnac, 1/2 telina, rosii (sau suc de rosii), 1 galbenus, 2 linguri
Preparare reteta

Ciorba de pui

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Ciorba de pui este o reteta gustoasa si simplu de preparat.

Ingrediente reteta culinara:

1 pui, 1 ceapa, 1/2 telina, 1 radacina de patrunjel, 1 pastarnac, 2 morcovi, 2 cartofi, 3-4 rosii, 1 l bors, sare, leustean, vegeta, optional: 100 g varza alba tocata sau
Preparare reteta

Ciorba de vitel

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

O reteta foarte gustoasa de ciorba din carne de vitel. Se serveste la masa cu verdeata tocata fin si cu saleuri de parmezan. Aceasta ciorba se poate acri, in loc de zeama de lamaie sau sare de lamaie, cu zeama de fructe (corcoduse verzi).

Ingrediente reteta culinara:

1/2 kg carne de vitel, 2-3 oase, 2 morcovi, 1 pastarnac, 1 ceapa, 1 radacina de patrunjel, l/2 telina, 1 ceasca orez, 2 oua, sare de lamaie, zeama de lamaie, verdeata
Preparare reteta

Ciorba Radauteana

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Ciorba Radauteana este o ciorba foarte gustoasa pregatita din carne de pui, legume si dreasa cu smantana. Ciorba Radauteana este o reteta traditionala romaneasca, specifica nordului Moldovei.

Ingrediente reteta culinara:

Pentru Ciorba Radauteana:, 1 kg carne de pui (preferabil piept), 2 morcovi, 2 cartofi, 1/4 telina (150 g), 1 radacina de pastarnac sau 1 patrunjel, 2 ardei gras, 1 ceapa mare, 3
Preparare reteta

Ciorba taraneasca

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Ciorba taraneasca, intrucat este preparata din carne mai grasa, se serveste intotdeauna fierbite.

Ingrediente reteta culinara:

0,4kg carne de vaca (porc), 2 morcovi, 2 cartofi, 1-2 ardei graşi, 3 roşii, 1 ţelină, 1 ceapă , 1 ceasca de boabe de mazare , o mana de fasole verde
Preparare reteta

Ciorba taraneasca cu zeama de varza

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Ciorba taraneasca se serveste fierbinte.

Ingrediente reteta culinara:

500g carne de vaca , 1-2 ceape mijlocii, 1 fir praz, 2 morcovi, 1 pastarnac, 1 radacina de patrunjel, 1/2 telina, 2 cartofi mijlocii, 2-3 rosii , 2 linguri orez, sare
Preparare reteta

Retetele culinare prezentate pe aceasta pagina reprezinta doar o selectie a retetelor existente pe retete-mancare.ro. Pentru a vedea toate retetele de ciorba sau supa existente pe retete-mancare.ro urmati acest link.

Esti STUDENT*?

Invata un job:
certificat-energetic.com
Acum ai gratuit la dispozitie
500 m2/saptamana in care poti exersa si realiza certificate de performanta energetica, sau chiar testa solutii de reabilitare termica.

* versiune disponibila in scop personal, educational.