Ultimele retete:

File de peste la microunde

Reteta de file de peste, pregatita la cuptoru...


Frecatei cu mere

Reteta simpla de frecatei cu mere.


Mar copt la microunde

O retata simpla de mar copt, pe care o puteti...


© 2009 - 2011
retete-mancare.ro
Toate drepturile rezervate.
Retete culinare

Ciorba de urzici

Categoria din care face parte reteta culinara:supe ciorbe. Este specifica bucatariei: romaneasca
Descrierea retetei: O reteta simpla de bors de urzici. Borsul de urzici se poate drege cu smantana sau cu ou.
Reteta mancare de post
Ingrediente ciorba de urzici:
500 g urzici tinere, proaspete, 2 cartofi, 1 ceapa, 1 litru bors, sare
optional: 1-2 morcovi, 1 patrunjel, 1/4 telina, 2-3 rosii sau 1 cana suc de rosii, 1 ardei gras, 1-2 oua, 150 ml smantana
Preparare reteta

Ciorba de vitel

Sugestie de prezentare

Categoria din care face parte reteta culinara:supe ciorbe. Este specifica bucatariei: romaneasca
Descrierea retetei: O reteta foarte gustoasa de ciorba din carne de vitel. Se serveste la masa cu verdeata tocata fin si cu saleuri de parmezan. Aceasta ciorba se poate acri, in loc de zeama de lamaie sau sare de lamaie, cu zeama de fructe (corcoduse verzi).
Reteta mancare cu carne vita
Ingrediente ciorba de vitel:
1/2 kg carne de vitel, 2-3 oase, 2 morcovi, 1 pastarnac, 1 ceapa, 1 radacina de patrunjel, l/2 telina, 1 ceasca orez, 2 oua, sare de lamaie, zeama de lamaie, verdeata, sare, 2 1/2 l apa.
Preparare reteta

Ciorba de zarzavat cu zeama de varza

Sugestie de prezentare

Categoria din care face parte reteta culinara:supe ciorbe. Este specifica bucatariei: balcanica
Descrierea retetei: Ciorba de zarzavat acrita cu zeama de varza este o reteta gustoasa de mancare fara carne.
Reteta mancare de post - fara carne
Ingrediente ciorba de zarzavat cu zeama de varza:
2 cartofi, 2 morcovi, 1/4 telina, albitura (1 patrunjel, 1 pastirnac), 1 fir de praz, 2 rosii, 1 ardei gras, 2 l apa, 0,5 l zeama de varza, 50 g unt, 2 oua, 2 linguri faina, 150 ml smantana, 1 lingura bulion, sare, piper
Preparare reteta

Ciorba pescareasca

Sugestie de prezentare

Categoria din care face parte reteta culinara:supe ciorbe. Este specifica bucatariei: romaneasca
Descrierea retetei: Ciorba pescareasca este o reteta deosebita de mancare. Ciorba se serveste calda, cu ardei iute si mamaliguta fierbinte.
Reteta mancare cu peste fructe de mare
Ingrediente ciorba pescareasca:
500 g crap fara cap, 500 g somotei, 500 g biban sau platica, 400 g hamsie, 250 g morcov, 250 g albitura, 500 g ceapa, 100 ml ulei, 1 kg rosii, 1,5 l bors, 50 ml otet, sare, patrunjel, leustean verde
Preparare reteta

Ciorba Radauteana

Sugestie de prezentare

Categoria din care face parte reteta culinara:supe ciorbe. Este specifica bucatariei: romaneasca
Descrierea retetei: Ciorba Radauteana este o ciorba foarte gustoasa pregatita din carne de pui, legume si dreasa cu smantana. Ciorba Radauteana este o reteta traditionala romaneasca, specifica nordului Moldovei.
Reteta mancare cu carne pasare
Ingrediente ciorba radauteana:
Pentru Ciorba Radauteana:, 1 kg carne de pui (preferabil piept), 2 morcovi, 2 cartofi, 1/4 telina (150 g), 1 radacina de pastarnac sau 1 patrunjel, 2 ardei gras, 1 ceapa mare, 3 galbenusuri de ou, 500 ml smantana, 2 -3 linguri otet, 5 - 6 catei de usturoi, verdeata tocata
Preparare reteta

Ciorba taraneasca

Sugestie de prezentare

Categoria din care face parte reteta culinara:supe ciorbe. Este specifica bucatariei: romaneasca
Descrierea retetei: Ciorba taraneasca, intrucat este preparata din carne mai grasa, se serveste intotdeauna fierbite.
Reteta mancare cu carne vita
Ingrediente ciorba taraneasca:
0,4kg carne de vaca (porc), 2 morcovi, 2 cartofi, 1-2 ardei graşi, 3 roşii, 1 ţelină, 1 ceapă 1 ceasca de boabe de mazare , o mana de fasole verde , borş sare, patrunjel verde (sau leustean), optional: 1 -2 oase de vaca
Preparare reteta

Ciorba taraneasca cu zeama de varza

Sugestie de prezentare

Categoria din care face parte reteta culinara:supe ciorbe. Este specifica bucatariei: romaneasca
Descrierea retetei: Ciorba taraneasca se serveste fierbinte.
Reteta mancare cu carne vita
Ingrediente ciorba taraneasca cu zeama de varza:
500g carne de vaca , 1-2 ceape mijlocii, 1 fir praz, 2 morcovi, 1 pastarnac, 1 radacina de patrunjel, 1/2 telina, 2 cartofi mijlocii, 2-3 rosii , 2 linguri orez, sare, patrunjel verde, leustean verde, 1/2 l zeama de varza,
Preparare reteta

Esti STUDENT*?

Invata un job:
certificat-energetic.com
Acum ai gratuit la dispozitie
500 m2/saptamana in care poti exersa si realiza certificate de performanta energetica, sau chiar testa solutii de reabilitare termica.

* versiune disponibila in scop personal, educational.