Ultimele retete:

File de peste la microunde

Reteta de file de peste, pregatita la cuptoru...


Frecatei cu mere

Reteta simpla de frecatei cu mere.


Mar copt la microunde

O retata simpla de mar copt, pe care o puteti...


© 2009 - 2011
retete-mancare.ro
Toate drepturile rezervate.
Retete culinare

Budinca de mere

Categoria din care face parte reteta culinara:desert. Este specifica bucatariei: romaneasca
Descrierea retetei: Acest desert este foarte bun, mai ales servit cu sos de vin sau de vanilie.
Reteta prajituri de post - fara carne
Ingrediente budinca de mere:
150 g unt, 150 g faina, 150 g zahar pudra, 1 l lapte, 1 kg mere, 200 g zahar tos, scortisoara.
Preparare reteta

Budinca de orez

Sugestie de prezentare

Categoria din care face parte reteta culinara:desert. Este specifica bucatariei: romaneasca
Descrierea retetei: Desertul se serveste simplu, cu gem, dulceata, sirop sau un sos dulce de vanilie, cafea, ciocolata etc.
Reteta prajituri de post - fara carne
Ingrediente budinca de orez:
150 g orez, 700 ml lapte, 200 g zahar, 80 g unt, 3 oua, coaja rasa de lamaie.
Preparare reteta

Burec cu branza sarata

Categoria din care face parte reteta culinara:pizza placinte paine. Este specifica bucatariei: romaneasca
Descrierea retetei: O placinta foarte buna, pentru toata lumea.
Reteta mancare de post - fara carne
Ingrediente burec cu branza sarata:
1 pachet de foi de strudel, 700 g branza de vaci telemea, 500 ml lapte, 200 ml ulei, 400 ml apa minerala, 6 oua
Preparare reteta

Bureti (ciuperci) ciobanesti

Sugestie de prezentare

Categoria din care face parte reteta culinara:friptura gratar. Este specifica bucatariei: romaneasca
Descrierea retetei: O mancare delicioasa, si o ocazie extraordinara de a iesi la gratar cu pretenii si familia.
Reteta mancare cu carne porc
Ingrediente bureti (ciuperci) ciobanesti:
1 farfurie adanca cu bureti sau ciuperci , 100 g slanina afumata, 200 g branza de burduf.
Preparare reteta

Caise in coca de clatite

Categoria din care face parte reteta culinara:desert. Este specifica bucatariei: romaneasca
Descrierea retetei: Caisele in coca de clatite sunt un alt desert delicios de vara. Se pot servi si alaturi de miezul samburilor de caise.
Reteta prajituri de post
Ingrediente caise in coca de clatite:
Aluat simplu de clatite, Ulei pentru prajit, Caise, Zahar
Preparare reteta

Caltabos

Categoria din care face parte reteta culinara:aperitive. Este specifica bucatariei: romaneasca
Descrierea retetei: Caltabosii sunt o reteta traditionala romaneasca de carnati. Caltabosii se pot servi prajiti, cu piure de cartofi sau mamaligura. Pentru a se pastra mai multa vreme, caltabosii se lasa la frig sa se usuce bine, apoi se afuma o zi, la fum de lemne.
Reteta mancare cu carne porc
Ingrediente caltabos:
Plamanii, inima si splina porcului, 1/2 kg carne de la ceafa, 1/2 kg slanina de la gusa, (optional se pot inlocui cu jumatate din capul porcului), 200 g sorici, 100 g orez, 2 cepe, sare, piper macinat, 1 varf de lingurita nucsoara rasa, 1 varf de lingurita ienibahar, intestine de porc
Preparare reteta

Carne de vitel cu sos

Sugestie de prezentare

Categoria din care face parte reteta culinara:friptura gratar. Este specifica bucatariei: romaneasca
Descrierea retetei: Se serveste cu macaroane, galuste din franzela, diferite paste fainoase sau pireu de cartofi.
Reteta mancare cu carne vita
Ingrediente carne de vitel cu sos:
800 g carne de vitel fara os, 1 lingura untura(unt), 1 ceapa, 2 foi dafin, 1 pahar de vin alb, 1 lingura de faina, 3 linguri smantana, sare.,
Preparare reteta

Esti STUDENT*?

Invata un job:
certificat-energetic.com
Acum ai gratuit la dispozitie
500 m2/saptamana in care poti exersa si realiza certificate de performanta energetica, sau chiar testa solutii de reabilitare termica.

* versiune disponibila in scop personal, educational.