Ultimele retete:

File de peste la microunde

Reteta de file de peste, pregatita la cuptoru...


Frecatei cu mere

Reteta simpla de frecatei cu mere.


Mar copt la microunde

O retata simpla de mar copt, pe care o puteti...


© 2009 - 2011
retete-mancare.ro
Toate drepturile rezervate.
Retete culinare

Saramura de peste

Categoria din care face parte reteta culinara:mancaruri tocanite. Este specifica bucatariei: romaneasca
Descrierea retetei: Saramura de peste este o reteta de mancare traditionala romaneasca, specifica zonei Dobrogene.
Reteta mancare cu peste fructe de mare
Ingrediente saramura de peste:
3 kg peste, 1 capatana usturoi, 2 ardei, 3 - 4 rosii, 4 ardei iuti, piper, sare, 1 foaie de dafin
Preparare reteta

Sufleu de peste

Categoria din care face parte reteta culinara:mancaruri tocanite. Este specifica bucatariei: internationala
Descrierea retetei: Aceasta mancare de peste se serveste calda, din vasul de yena in care a fost preparata.
Reteta mancare cu peste fructe de mare
Ingrediente sufleu de peste:
1 kg peste, 3 linguri unt, o lingura de faina, 250 ml lapte, 6 oua, 50 g branza rasa
Preparare reteta

Taramosalata (salata greceasca de icre)

Categoria din care face parte reteta culinara:aperitive. Este specifica bucatariei: greceasca
Descrierea retetei: Aceasta salata greceasca de icre este pregatita in mod traditional la intrarea in postul Pastelui, dar gustul ei deosebit o face apreciata pe toata durata anului. Aceasta salata de icre contine mai putin ulei decat salata de icre traditionala romaneasca, ceea ce o face mai digerabila; in acelasi timp, veti asimila o cantitate mai mica de calorii, ceea ce va va ajuta la mentinerea siluetei.
Reteta mancare cu peste fructe de mare
Ingrediente taramosalata (salata greceasca de icre):
100 g icre de peste, 500 g cartofi, 200 ml ulei de masline, 2-3 lamai
Preparare reteta

Zacusca de peste

Categoria din care face parte reteta culinara:mancaruri tocanite. Este specifica bucatariei: romaneasca
Descrierea retetei: Zacusca de peste se poate pastra mai multa vreme. In acest caz, pestele nu se mai da prin faina inainte de a fi prajit. Zacusca racorita se pune in borcane, se acopera cu hartie pergament, se leaga si se fierbe 1/2 ora intr-un vas cu apa.
Reteta mancare cu peste fructe de mare
Ingrediente zacusca de peste:
1,5 kg peste, 100 g ulei, 2 linguri de faina, 1 castravete mic in otet, 1 morcov , 1 patrunjel, 500 g rosii, 2 cepe, 2 linguri de vin, 2 foi de dafin, 10 boabe de piper, sare
Preparare reteta

Esti STUDENT*?

Invata un job:
certificat-energetic.com
Acum ai gratuit la dispozitie
500 m2/saptamana in care poti exersa si realiza certificate de performanta energetica, sau chiar testa solutii de reabilitare termica.

* versiune disponibila in scop personal, educational.