Ultimele retete:

File de peste la microunde

Reteta de file de peste, pregatita la cuptoru...


Frecatei cu mere

Reteta simpla de frecatei cu mere.


Mar copt la microunde

O retata simpla de mar copt, pe care o puteti...


© 2009 - 2011
retete-mancare.ro
Toate drepturile rezervate.
Retete culinare

pasca cu branza de vaci

Sugestie de prezentare

Reteta trimisa de:

Mihail_florea 57

Descrierea retetei:

Pasca cu branza de vaci este un preparat traditional de Paste in Romania.

Ingrediente pasca cu branza de vaci:

1 kg faina, 2 oua intregi, 2 galbenusuri, 1/2 l lapte, 50 g drojdie, 150 g unt (sau untdelemn),
200 g zahar tos, vanilie, coaja de lamaie, sare.
Umplutura: 1 kg branza de vaci, 4 oua, 2 linguri de gris fiert, 200-300 g zahar pudra, 100 g stafide,
1 praf zahar vanilat, coaja rasa de lamaie, sare.

Modul de preparare a retetei:
Faina si celelalte ingrediente se aduc in bucatarie cu o zi inainte de a se prepara cozonacul pentru a avea aceeasi temperatura. Drojdia impreuna cu o lingura de zahar se dizolva intr-o ceasca cu putin lapte caldut. Se adauga doua linguri cu varf de faina si se bate bine amestecul cu o lingura de lemn. Se lasa sa dospeasca aproximativ 30 minute, dupa care se pune peste faina, adaugand apoi pe rand cele doua oua intregi, galbenusurile, zaharul dizolvat in laptele caldut, sarea necesara, vanilia si coaja rasa de lamaie. Aluatul trebuie sa fie potrivit de moale. Se incepe framantatul adaugand cate putin unt (untdelemn) pana ce aluatul este gata; se considera ca aluatul este suficient de framantat, atunci cand se ridica la suprafata sa mici basicute si cand se desprinde cu usurinta atat de pe maini cat si de pe vasul in care se framanta. Vasul se acopera cu un servet curat si cu o patura usoara si se lasa la dospit intr-un loc caldut, ferit de curenti reci de aer, timp de 3-4 ore.
Intr-o forma rotunda, cu peretii mai putin inalti, unsa cu putin unt sau untura si presarata cu faina, se pune o foaie din aluat de cozonac, groasa de 2 cm. Din aceeasi coca se impleteste un sul de grosimea degetului care se asaza de jur imprejurul formei. Deasupra se intinde umplutura formata din branza de vaci amestecata cu grisul fiert, zaharul, ouale si mirodeniile.
Peste umplutura se pun alte doua suluri din aluat, sub forma de grilaj. Se lasa la loc caldut sa creasca 20-30 minute. Se coace la foc potrivit. Se lasa sa se raceasca in forma, din care apoi se scoate cu multa grija.

Printeaza reteta pasca cu branza de vaci Printeaza reteta
Retete Culinare Similare

Pasca cu ciocolata

Descrierea retetei:

Reteta culinara de pasca cu ciocolata.
Preparare reteta

Branza de vaci

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Reteta pentru prepararea branzei de vaci.
Preparare reteta

Placinta Dobrogeana cu branza dulce

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Reteta de placinta Dobrogeana cu branza dulce, o reteta culinara de prajituri traditionale Romanesti.
Preparare reteta

Gogosi cu branza de vaca

Descrierea retetei:

Gogosile cu branza de vaca sunt un desert foarte indragit de cei mici.
Preparare reteta
Originals.ro - Magazin online cu pantofi sport, haine si accesorii

Esti STUDENT*?

Invata un job:
certificat-energetic.com
Acum ai gratuit la dispozitie
500 m2/saptamana in care poti exersa si realiza certificate de performanta energetica, sau chiar testa solutii de reabilitare termica.

* versiune disponibila in scop personal, educational.