Ultimele retete:

File de peste la microunde

Reteta de file de peste, pregatita la cuptoru...


Frecatei cu mere

Reteta simpla de frecatei cu mere.


Mar copt la microunde

O retata simpla de mar copt, pe care o puteti...


© 2009 - 2011
retete-mancare.ro
Toate drepturile rezervate.
Retete culinare

Ghiveci de legume cu carne

Sugestie de prezentare

Categoria din care face parte reteta culinara:mancaruri tocanite. Este specifica bucatariei: romaneasca
Descrierea retetei: Aceasta mancare de legume cu carne este foarte gustoasa, in special in timpul verii cand aveti toate legumele proaspete.
Reteta mancare cu carne vita
Ingrediente ghiveci de legume cu carne:
500 g de carne grasa de vita, 3 cartofi mari, 1 morcov, 2 ardei grasi, 2 cepe, o mana de fasole si de mazare verde, 200 g conopida, 3-4 rosii, 3 linguri ulei, 1 pahar de smantana, 1 ou, sare, piper, patrunjel verde
Preparare reteta

Gulas cu cartofi

Sugestie de prezentare

Categoria din care face parte reteta culinara:mancaruri tocanite. Este specifica bucatariei: romaneasca
Descrierea retetei: Gustul placut al acestui gulas romanesc este dat de varietatea carnurilor din el.
Reteta mancare cu carne vita
Ingrediente gulas cu cartofi:
100 g carne de vaca, 200 g carne de porc, 150 g carne de vitei, 100-150 g urechi sau sorici de porc, 1/2 ceapa, 1 lingurita boia, 200-300 g cartofi, 1 lingura untura, sare.
Preparare reteta

Gulas de pui

Sugestie de prezentare

Categoria din care face parte reteta culinara:mancaruri tocanite. Este specifica bucatariei: romaneasca
Descrierea retetei: O reteta de gulas ardelenesc, plina de savoare. Se serveste fierbinte cu garnitura de galuste de cartofi.
Reteta mancare cu carne pasare
Ingrediente gulas de pui:
2 pui mijlocii, 100 g untura(unt), 150 g smantana, 25O ml supa de pasare, 2 linguri faina, 1 lingurita rasa chimen, sare, piper. Pentru galuste:, 5-6 cartofi potriviti, 2 oua, 100 g faina, 50 g unt, sare, piper, 1 lingura pesmet.
Preparare reteta

Gulas de vita

Sugestie de prezentare

Categoria din care face parte reteta culinara:mancaruri tocanite. Este specifica bucatariei: balcanica
Descrierea retetei: Gulasul de vita se serveste fierbinte, cu galusti din gris, paste fainoase sau cartofi fierti.
Reteta mancare cu carne vita
Ingrediente gulas de vita:
1/2 kg carne de vita, 2-3 cepe (200 g.), 1 conserva mica de rosii in suc, 1 lingura boia dulce, 1 lingurita boia iute, 1 lingurita de faina, 2 linguri smantana, 2 catei de usturoi, 100 ml vin (sau 1 lingurita otet), 4-5 linguri ulei, sare, piper
Preparare reteta

Gulas unguresc

Sugestie de prezentare

Categoria din care face parte reteta culinara:mancaruri tocanite. Este specifica bucatariei: balcanica
Descrierea retetei: Gulasul este o mancare traditionala in Ungaria, fiind preparat cu cartofi. Gulasul si sosul cu ceapa sunt insa foarte bune si cu paste fainoase pregatite in casa, fierte 10 minute in apa si amestecate apoi in sos. Gulasul preparat dupa aceasta reteta va va ramane in amintire prin gustul sau dulce-picant si aroma deosebita.
Reteta mancare cu carne porc
Ingrediente gulas unguresc:
500 g de carne de porc, 200 g de untura sau ulei, 1 lingurita boia dulce, 1 varf de lingurita boia iute, 4 cepe mari, 3 rosii, 1 catel de usturoi, 1 morcov, 1 kg cartofi, 100 g smantana, 1 lingurita zahar, 1 litru apa, frunze de patrunjel, sare, piper
Preparare reteta

Gulii cu smantana

Categoria din care face parte reteta culinara:mancaruri tocanite. Este specifica bucatariei: romaneasca
Descrierea retetei: O mancare ce se poate consuma ca atare, sau ca garnitura la alte feluri.
Reteta mancare de post - fara carne
Ingrediente gulii cu smantana:
12 gulii de marime potrivita, 100 g ulei, 200 g smantana, patrunjel verde, sare.
Preparare reteta

Gulii umplute

Categoria din care face parte reteta culinara:mancaruri tocanite. Este specifica bucatariei: romaneasca
Descrierea retetei: Mancarea preparata dupa aceasta reteta se serveste fierbinte, cu smantana.
Reteta mancare cu carne porc
Ingrediente gulii umplute:
8 gulii de marime potrivita, 200 g carne tocata, 50 g orez, 1 lingura marar tocat, 1 lingura patrunjel verde tocat sare, piper dupa gust. Pentru sos: 1 lingura de untura, 1 lingura faina, 2-3 catei de usturoi, 1 varf de cutit de boia, 3 linguri smantana.
Preparare reteta

Esti STUDENT*?

Invata un job:
certificat-energetic.com
Acum ai gratuit la dispozitie
500 m2/saptamana in care poti exersa si realiza certificate de performanta energetica, sau chiar testa solutii de reabilitare termica.

* versiune disponibila in scop personal, educational.