Ultimele retete:

File de peste la microunde

Reteta de file de peste, pregatita la cuptoru...


Frecatei cu mere

Reteta simpla de frecatei cu mere.


Mar copt la microunde

O retata simpla de mar copt, pe care o puteti...


© 2009 - 2011
retete-mancare.ro
Toate drepturile rezervate.
Retete culinare

gem de prune

Sugestie de prezentare

Reteta trimisa de:

Luminita P

Descrierea retetei:

Gemul de prune are un gust dulce acrisor pe care il pastreaza mult timp, si culoare rubinie sau rosu - inchis, in functie de timpul de fierbere. Gemul de prune poate fi consumat ca atare sau la diferite prajituri, clatite, orez cu lapte, gris cu lapte etc.

Ingrediente gem de prune:

1 kg prune
400 g zahar
optional: 2 plicuri zahar vanilat, 100 g miez de nuca

Modul de preparare a retetei:
Se aleg prune bine coapte si care se curata usor de pe sambure. Cele mai bune prune sunt cele brumarii, deoarece se desprind usor de pe sambure si sunt mai gustoase.
Se spala prunele si se desfac in doua; se indeparteaza samburele si se pun intr-o cratita. Peste prune se presara zaharul, apoi se acopera cratita. Prunele cu zahar se lasa cateva ore la frigider, chiar pana a doua zi, pentru a lasa zeama. Daca dorim ca gemul de prune sa iasa mai gros, putem scurge din zeama lasata, inainte de a pune gemul la foc. Acest suc de prune poate fi consumat proaspat sau poate fi fiert separat si folosit pentru insiroparea prajiturilor.
Se scote cratita cu prune din frigider si se pune la foc, pe o tabla.
Se amesteca mereu cu o lingura, pentru ca gemul sa nu se prinda. Cand incepe sa clocoteasca, se da focul mai mic si se mai lasa pe foc pana la consistenta dorita, insa daca se tine prea mult gemul se va inchide la culoare. Inainte de a fi luat de pe foc se poate adauga la gemul de prune zahar vanilat sau nuci uscate un pic la cuptor si curatate de coaja subtire care acopera miezul.
Gemul de prune se pune fierbinte in borcane.

Printeaza reteta gem de prune Printeaza reteta
Retete Culinare Similare

Gogosi umplute cu gem

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Gogosile umplute sunt foarte gustoase. Gogosile pot fi umplute cu gem de prune, caise, cu diverse creme sau umpluturi special preparate.
Preparare reteta

Galuste cu prune

Descrierea retetei:

Galustele cu prune sunt un desert foarte gustos. Putem prepara galustele cu prune si fara a cali pesmetul in unt, pentru persoanele care tin regim sau post. Preparate fara unt si cu mai putin zahar galustele cu prune sunt un desert care poate fi consumat si de persoanele care tin dieta.
Preparare reteta

Compot de prune

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Reteta de compot de prune.
Preparare reteta

Gem de rubarba

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Acest gem de rubarba este o reteta culinara specifica Ardealului.
Preparare reteta

Esti STUDENT*?

Invata un job:
certificat-energetic.com
Acum ai gratuit la dispozitie
500 m2/saptamana in care poti exersa si realiza certificate de performanta energetica, sau chiar testa solutii de reabilitare termica.

* versiune disponibila in scop personal, educational.