Ultimele retete:

File de peste la microunde

Reteta de file de peste, pregatita la cuptoru...


Frecatei cu mere

Reteta simpla de frecatei cu mere.


Mar copt la microunde

O retata simpla de mar copt, pe care o puteti...


© 2009 - 2011
retete-mancare.ro
Toate drepturile rezervate.
Retete culinare

Piperada

Categoria din care face parte reteta culinara:mancaruri tocanite. Este specifica bucatariei: franceza
Descrierea retetei: Poate fi servita ca atare, sau ca garnitura.
Reteta mancare cu carne porc
Ingrediente piperada:
1 kg de ardei grasi, 1 ardei iute, 1 kg de rosii, 2 cepe, 2 catei de usturoi, 8 oua, 8 felii de costita (sunca, kaizer), 6 linguri de ulei, patrunjel, sare, piper, un praf de zahar.
Preparare reteta

Pui fripti cu cartofi

Sugestie de prezentare

Categoria din care face parte reteta culinara:friptura gratar. Este specifica bucatariei: franceza
Descrierea retetei: Se servesc foarte fierbinti, cu felii de paine prajita frecate cu usturoi.
Reteta mancare cu carne pasare
Ingrediente pui fripti cu cartofi:
3 pui, 100 ml ulei, 1,5 kg cartofi, 2 linguri bulion, 200 ml vin alb, sare, 6 felii paine prajita si cativa catei de usturoi.
Preparare reteta

Pui parizieni cu garnitura de cartofi(snitele de pui cu cartofi)

Categoria din care face parte reteta culinara:friptura gratar. Este specifica bucatariei: franceza
Descrierea retetei: Inainte de a se servi, se asaza cartofii pe un platou (in mijloc), in jur, ca o coroana, se pun bucatile de carne, se stropeste totul cu unt fierbinte si se presara cu patrunjel verde.
Reteta mancare cu carne pasare
Ingrediente pui parizieni cu garnitura de cartofi(snitele de pui cu cartofi):
1 pui, 200 ml ulei, 2 oua, 2 linguri faina, 50 g unt, sare, patrunjel verde tocat, 2 kg cartofi.
Preparare reteta

Sandwich Frantuzesc

Sugestie de prezentare

Categoria din care face parte reteta culinara:sandwich. Este specifica bucatariei: franceza
Descrierea retetei: Acest sandwich este o reteta potrivita pentru micul dejun.
Reteta mancare de post - fara carne
Ingrediente sandwich frantuzesc:
1 ou, 2 felii paine, 2 linguri sos Mornay, 2 felii sunca, 1 felie branza topita sau cascaval, sare, piper, ulei pentru prajit
Preparare reteta

Sos baza Bechamel

Sugestie de prezentare

Categoria din care face parte reteta culinara:sosuri. Este specifica bucatariei: franceza
Descrierea retetei: Reteta de sos alb Bechamel, baza pentru majoritatea retetelor culinare de sos alb. Sosul Bechamel este o reteta culinara traditionala franceza dar este utilizat pe scara larga in bucataria internationala.
Reteta mancare de post - fara carne
Ingrediente sos baza bechamel:
300 ml lapte, 1 lingura faina alba, sare
Preparare reteta

Sos Mornay

Sugestie de prezentare

Categoria din care face parte reteta culinara:sosuri. Este specifica bucatariei: franceza
Descrierea retetei: Sosul Mornay este un sos cu aroma delicata, care se preteaza a fi servit la carne de pasare, peste sau preparate vegetariene.
Reteta mancare de post - fara carne
Ingrediente sos mornay:
100 ml sos Bechamel, 20 g parmezan
Preparare reteta

Sos tartar

Sugestie de prezentare

Categoria din care face parte reteta culinara:sosuri. Este specifica bucatariei: franceza
Descrierea retetei: Sosul tartar preparat dupa aceasta reteta poate insoti fripturile si gratarul, in special pentru carnea de pasare si peste.
Reteta mancare de post - fara carne
Ingrediente sos tartar:
2 oua fierte tari (galbenusurile), 100 ml untdelemn, 1 lingurita mustar de Dijon, 1 lingurita zeama de lamaie, 1 lingura arpagic tocat, un castravete mic Ón oţet, sare, piper.
Preparare reteta

Originals.ro - Magazin online cu pantofi sport, haine si accesorii

Esti STUDENT*?

Invata un job:
certificat-energetic.com
Acum ai gratuit la dispozitie
500 m2/saptamana in care poti exersa si realiza certificate de performanta energetica, sau chiar testa solutii de reabilitare termica.

* versiune disponibila in scop personal, educational.