Ultimele retete:

File de peste la microunde

Reteta de file de peste, pregatita la cuptoru...


Frecatei cu mere

Reteta simpla de frecatei cu mere.


Mar copt la microunde

O retata simpla de mar copt, pe care o puteti...


© 2009 - 2011
retete-mancare.ro
Toate drepturile rezervate.
Retete culinare

Aluat din branza de vaca

Sugestie de prezentare

Categoria din care face parte reteta culinara:desert. Este specifica bucatariei: romaneasca
Descrierea retetei: Aluatul din branza de vaci se intrebuinteaza la prepararea placintelor cu mere, cu branza, etc.
Reteta prajituri de post - fara carne
Ingrediente aluat din branza de vaca:
Parti egale din branza de vaca, unt, faina
Preparare reteta

Aluat fraged

Sugestie de prezentare

Categoria din care face parte reteta culinara:pizza placinte paine. Este specifica bucatariei: internationala
Descrierea retetei: Daca aluatul fraged se va intrebuinta la prepararea de prajituri, se va adauga 70g zahar.
Reteta mancare de post - fara carne
Ingrediente aluat fraged:
280 g faina, 180-200g unt, 2-3 galbenusuri, putina smantana sau apa
Preparare reteta

Batoane cu nuci

Sugestie de prezentare

Categoria din care face parte reteta culinara:desert. Este specifica bucatariei: romaneasca
Descrierea retetei: Aceste batoane sunt delicioase si se pot pastra pana la 3 saptamani
Reteta prajituri de post - fara carne
Ingrediente batoane cu nuci:
Aluatul: 250 g zahar pudra, 250 g nuci macinate, 3 galbenusuri, 2 linguri faina, 1 lingurita rasa de scortisoara, 1 varf cutit cuisoare pisate, coaja rasa si zeama de la o lamaie, Glazura: 2 albuse de ou, 150 g zahar pudra, 5 picaturi zeama de lamaie
Preparare reteta

Betisoare cu banane

Sugestie de prezentare

Categoria din care face parte reteta culinara:desert. Este specifica bucatariei: mediteraneana
Descrierea retetei: Reteta de betisoare aromate, in care aroma de banane si vanilie se imbina cu gustul de nuca.
Reteta prajituri de post - fara carne
Ingrediente betisoare cu banane:
160 g faina, 140 g unt sau margarina, 250g zahar pudra, 2 oua, 2 banane, 60 g nuci macinate, 4 lingurite cu smantina, 1 lingurita rasa bicarbonat, 1 varf cutit sare, 1 pachet zahar vanilat,
Preparare reteta

Betisoare cu cas

Categoria din care face parte reteta culinara:pizza placinte paine. Este specifica bucatariei: germana
Descrierea retetei: Aceste betisoare se pot servi ca aperitiv sau pot insoti diferite supe, mai ales supa de rosii, in loc de galuste sau alte garnituri.
Reteta mancare de post - fara carne
Ingrediente betisoare cu cas:
175 g cas, 120 g unt, 200 g faina, 2 galbenusuri, sare, 100 g cascaval.
Preparare reteta

Betisoare cu chimen

Sugestie de prezentare

Categoria din care face parte reteta culinara:pizza placinte paine. Este specifica bucatariei: greceasca
Descrierea retetei: Se servesc la masa asezate pe a farfurie, langa castronul de supa. Sunt un inlocuitor excelent al painii.
Reteta mancare de post - fara carne
Ingrediente betisoare cu chimen:
125 g faina, 125 g unt, 125 g cartofi, 2 oua, sare, chimen.
Preparare reteta

Betisoare cu chimen (saratele)

Sugestie de prezentare

Categoria din care face parte reteta culinara:pizza placinte paine. Este specifica bucatariei: franceza
Descrierea retetei: O alternativa la saratele. Aceste betisoare sunt gustarile mele preferate.
Reteta mancare de post - fara carne
Ingrediente betisoare cu chimen (saratele):
200 g faina, 75 g unt, 1 ceasca cu lapte, putina drojdie (cat o nuca) , sare, chimen.
Preparare reteta

Esti STUDENT*?

Invata un job:
certificat-energetic.com
Acum ai gratuit la dispozitie
500 m2/saptamana in care poti exersa si realiza certificate de performanta energetica, sau chiar testa solutii de reabilitare termica.

* versiune disponibila in scop personal, educational.