Ultimele retete:

File de peste la microunde

Reteta de file de peste, pregatita la cuptoru...


Frecatei cu mere

Reteta simpla de frecatei cu mere.


Mar copt la microunde

O retata simpla de mar copt, pe care o puteti...


© 2009 - 2011
retete-mancare.ro
Toate drepturile rezervate.
Retete culinare

Alba ca zapada

Sugestie de prezentare

Categoria din care face parte reteta culinara:desert. Este specifica bucatariei: internationala
Descrierea retetei: Prajitura alba ca zapada este o prajitura foarte gustoasa, care este bine sa fie preparata cu 1-2 zile inainte de a o servi, pentru ca foile sa se inmoaie de la crema si pentru a disparea mirosul de amoniac produs uneori de praful de copt.
Reteta prajituri de post - fara carne
Ingrediente alba ca zapada:
Crema: 1/2 l lapte, 3 linguri rase cu faina, 1 pachet (250 g) unt, 275 g zahar, 1 lamaie
1 varf de lingurita sare, Foi:, 500 g faina, 100 g zahar, 3 oua, 6 linguri ulei, 3 linguri lapte, praf de copt (pentru 500 g faina), 1 varf de cutit sare fina, 2 plicuri zahar vanilat, 4 linguri zahar pudra
Preparare reteta

Aluat din branza de vaca

Sugestie de prezentare

Categoria din care face parte reteta culinara:desert. Este specifica bucatariei: romaneasca
Descrierea retetei: Aluatul din branza de vaci se intrebuinteaza la prepararea placintelor cu mere, cu branza, etc.
Reteta prajituri de post - fara carne
Ingrediente aluat din branza de vaca:
Parti egale din branza de vaca, unt, faina
Preparare reteta

Baclava

Sugestie de prezentare

Categoria din care face parte reteta culinara:desert. Este specifica bucatariei: mediteraneana
Descrierea retetei: Reteta pentru o baclava gustoasa.Baclavaua este o reteta traditionala turceasca de prajitura cu nuca, aromata si imbietoare.
Reteta prajituri de post
Ingrediente baclava:
200 g miez de nuca si 50 g migdale, date prin masina, 250 g foi baclava, 150 g margarina, 200 g zahar, 120 g miere, 150 ml apa, 1 lingurita apa de trandafiri ( sau esenta de vanilie), 1 lingurita scortisoara
Preparare reteta

Batoane cu nuci

Sugestie de prezentare

Categoria din care face parte reteta culinara:desert. Este specifica bucatariei: romaneasca
Descrierea retetei: Aceste batoane sunt delicioase si se pot pastra pana la 3 saptamani
Reteta prajituri de post - fara carne
Ingrediente batoane cu nuci:
Aluatul: 250 g zahar pudra, 250 g nuci macinate, 3 galbenusuri, 2 linguri faina, 1 lingurita rasa de scortisoara, 1 varf cutit cuisoare pisate, coaja rasa si zeama de la o lamaie, Glazura: 2 albuse de ou, 150 g zahar pudra, 5 picaturi zeama de lamaie
Preparare reteta

Betisoare cu banane

Sugestie de prezentare

Categoria din care face parte reteta culinara:desert. Este specifica bucatariei: mediteraneana
Descrierea retetei: Reteta de betisoare aromate, in care aroma de banane si vanilie se imbina cu gustul de nuca.
Reteta prajituri de post - fara carne
Ingrediente betisoare cu banane:
160 g faina, 140 g unt sau margarina, 250g zahar pudra, 2 oua, 2 banane, 60 g nuci macinate, 4 lingurite cu smantina, 1 lingurita rasa bicarbonat, 1 varf cutit sare, 1 pachet zahar vanilat,
Preparare reteta

Bezele cu alune

Sugestie de prezentare

Categoria din care face parte reteta culinara:desert. Este specifica bucatariei: internationala
Descrierea retetei: Reteta simpla de bezele cu alune, un preparat dulce usor de realizat. Se pot servi ca atare sau cu crema de cacao si alune.
Reteta prajituri
Ingrediente bezele cu alune:
4-5 albusuri, 250 g zahar pudra, 250 g alune
Preparare reteta

Bezele cu cafea

Sugestie de prezentare

Categoria din care face parte reteta culinara:desert. Este specifica bucatariei: internationala
Descrierea retetei: Reteta de bezele cu aroma de cafea.
Reteta prajituri
Ingrediente bezele cu cafea:
4-5 albusuri, 250 g zahar pudra, 2 lingurite cafea solubila
Preparare reteta

Esti STUDENT*?

Invata un job:
certificat-energetic.com
Acum ai gratuit la dispozitie
500 m2/saptamana in care poti exersa si realiza certificate de performanta energetica, sau chiar testa solutii de reabilitare termica.

* versiune disponibila in scop personal, educational.