Ultimele retete:

File de peste la microunde

Reteta de file de peste, pregatita la cuptoru...


Frecatei cu mere

Reteta simpla de frecatei cu mere.


Mar copt la microunde

O retata simpla de mar copt, pe care o puteti...


© 2009 - 2011
retete-mancare.ro
Toate drepturile rezervate.
Retete culinare

Ciorba de fasole uscata

Sugestie de prezentare

Categoria din care face parte reteta culinara:supe ciorbe. Este specifica bucatariei: romaneasca
Descrierea retetei: Ciorba de fasole uscata pregatita dupa aceasta reteta culinara este foarte gustoasa si nu va da probleme de digestie. Ciorba de fasole se acreste cu suc de rosii, daca o dorim mai acrisoara.
Reteta mancare de post
Ingrediente ciorba de fasole uscata:
250 g fasole uscata, 1 ceapa, 1 morcov, 1 radacina patrunjel, 100 g telina, 1 ardei gras, 5 -6 rosii (iarna suc de rosii si 1 lingura de bulion), patrunjel verde tocat, sare, 3 linguri ulei
Preparare reteta

Ciorba de fasole verde

Categoria din care face parte reteta culinara:supe ciorbe. Este specifica bucatariei: internationala
Descrierea retetei: Reteta pentru ciorba de fasole verde.
Reteta mancare de post
Ingrediente ciorba de fasole verde:
1/2 kg fasole verde, 1 1/2 l apa, 3 linguri ulei, 3 rosii, 1 ceapa mica, 1 ardei gras, 1/2 l bors fiert in prealabil, sare, verdeata
Preparare reteta

Ciorba de urzici

Categoria din care face parte reteta culinara:supe ciorbe. Este specifica bucatariei: romaneasca
Descrierea retetei: O reteta simpla de bors de urzici. Borsul de urzici se poate drege cu smantana sau cu ou.
Reteta mancare de post
Ingrediente ciorba de urzici:
500 g urzici tinere, proaspete, 2 cartofi, 1 ceapa, 1 litru bors, sare
optional: 1-2 morcovi, 1 patrunjel, 1/4 telina, 2-3 rosii sau 1 cana suc de rosii, 1 ardei gras, 1-2 oua, 150 ml smantana
Preparare reteta

Ciuperci inabusite cu maioneza

Sugestie de prezentare

Categoria din care face parte reteta culinara:mancaruri tocanite. Este specifica bucatariei: internationala
Descrierea retetei: Reteta de ciuperci si mazare cu maioneza, garnitura perfecta pentru fripturi.
Reteta mancare de post
Ingrediente ciuperci inabusite cu maioneza:
500 g ciuperci, 300 g mazare (conserva), 200 g maioneza, 1 ceapa mijlocie, ulei, sare, piper
Preparare reteta

Ciuperci la cuptor

Categoria din care face parte reteta culinara:mancaruri tocanite. Este specifica bucatariei: romaneasca
Descrierea retetei: Reteta de post gustoasa, usor de preparat si gata intr-un timp scurt. Ciupercutele fierbinti se presara cu patrunjel sau marar tocat si se servesc.
Reteta mancare de post
Ingrediente ciuperci la cuptor:
ciuperci - palarioara ciupercutelor, margarina (sau unt), patrunjel sau marar tocat
Preparare reteta

Ciuperci murate

Categoria din care face parte reteta culinara:muraturi conserve. Este specifica bucatariei: balcanica
Descrierea retetei: Ciupercile murate sunt o reteta deosebita de muraturi. Ciupercile murate pot fi consumate in 2-3 saptamani de la preparare, chiar mai repede pentru ciupercile cu carnea subtire (pastrav de copac, ghebe).
Reteta mancare de post
Ingrediente ciuperci murate:
ciuperci, marar, cimbru, hrean, 1 capatana de usturoi, optional: morcov taiat fasii sau rondele, otet preparat din: 700 ml apa, 300 ml otet, 30 g sare, 5 - 7 boabe de piper, 1 foaie dafin (pentru fiecare litru de otet pentru muraturi)
Preparare reteta

Ciupercute de post

Categoria din care face parte reteta culinara:mancaruri tocanite. Este specifica bucatariei: romaneasca
Descrierea retetei: O reteta de post foarte gustoasa si usor de pregatit in postul Pastelui. Se prepara foarte repede la un cuptor cu microunde, tineti ciupercile 5-6 min la 800 W. Presarati-le cu marar sau patrunjel proaspat tocat si serviti-le fierbinti.
Reteta mancare de post
Ingrediente ciupercute de post:
400 g ciupercute albe, 50 g margarina, 1 lingura ulei, ceapa verde, marar, usturoi, sare, piper,
Preparare reteta

Esti STUDENT*?

Invata un job:
certificat-energetic.com
Acum ai gratuit la dispozitie
500 m2/saptamana in care poti exersa si realiza certificate de performanta energetica, sau chiar testa solutii de reabilitare termica.

* versiune disponibila in scop personal, educational.