Ultimele retete:

File de peste la microunde

Reteta de file de peste, pregatita la cuptoru...


Frecatei cu mere

Reteta simpla de frecatei cu mere.


Mar copt la microunde

O retata simpla de mar copt, pe care o puteti...


© 2009 - 2011
retete-mancare.ro
Toate drepturile rezervate.
Retete culinare

Ghiveci de legume

Categoria din care face parte reteta culinara:mancaruri tocanite. Este specifica bucatariei: internationala
Descrierea retetei: Ghiveciul de legume se serveste rece si este o mancare excelenta vara, cand legumele sunt proaspete si gustoase. Ghiveciul de legume este o mancare sanatoasa, care imbina armonios pasiunea gastronomica si grija pentru sanatate.
Reteta mancare de post
Ingrediente ghiveci de legume:
2 cartofi mari, 2 dovlecei, 2 morcovi , 1 telina, 1 patrunjel, 2 ardei grasi, 4-5 rosii, 1 vanata mica, putina varza, 1 mana de mazare si o mana de fasole verde, 4 cepe , 4 linguri de ulei, verdeata , sare , piper, 1 conopida mica sau numai cateva buchete dintr-o conopida, 1 capatana de usturoi
Preparare reteta

Gogonele asortate murate

Categoria din care face parte reteta culinara:muraturi conserve. Este specifica bucatariei: romaneasca
Descrierea retetei: Gogonelele asortate cu legume sunt muraturi care pot fi servite la orice fel de friptura sau mancare.
Reteta mancare de post
Ingrediente gogonele asortate murate:
5 kg gogonele, 1 conopida, 1 varza rosie, 2-4 morcovi mari, 1 telina, Otet pentru murat (1l): 300 ml otet, 700 ml apa, 25 g sare grunjoasa, 20 g zahar, 1 lingurita boabe de mustar, 1 lingurita boabe piper, 1 frunza dafin
Preparare reteta

Gogosari feliati in otet

Sugestie de prezentare

Categoria din care face parte reteta culinara:muraturi conserve. Este specifica bucatariei: internationala
Descrierea retetei: Gogosarii feliati in otet sunt o reteta de muraturi care poate fi pregatita foarte repede.
Reteta mancare de post
Ingrediente gogosari feliati in otet:
1 kg gogosari, 3-4 lingurite zahar, 1/2 lingurita sare, 100 ml otet, frunze telina, 10 boabe piper
Preparare reteta

Gogosari in otet

Sugestie de prezentare

Categoria din care face parte reteta culinara:muraturi conserve. Este specifica bucatariei: internationala
Descrierea retetei: Gogosarii pusi in otet dupa aceasta reteta vor fi crocanti si gustosi. Otetul in care vor sta gogosarii va fi de asemenea foarte gustos si se poate folosi ca otet balsamic pentru prepararea altor retete, marinate etc.
Reteta mancare de post
Ingrediente gogosari in otet:
7 kg gogosari, 1 l oţet (9 grade), 2 l apa, 300 g zahar, 30 g sare, 4 foi de dafin, 1 radacina hrean, 20 boabe de piper, 3 boabe enibahar, frunze de telina (cu codita)
Preparare reteta

Gogosari in sos de rosii

Categoria din care face parte reteta culinara:muraturi conserve. Este specifica bucatariei: romaneasca
Descrierea retetei: Gogosarii in sos de rosii sunt gustosi si crocanti, foarte apreciati iarna ca garnitura la diferite retete de mancare.
Reteta mancare de post
Ingrediente gogosari in sos de rosii:
2 kg de gogosari, 1/4 l ulei, 200 ml otet, 100 g zahar, 500 ml suc de rosii, mustar si piper boabe, 1-3 foi de dafin, sare,
Preparare reteta

Gogosari la conserva

Categoria din care face parte reteta culinara:muraturi conserve. Este specifica bucatariei: internationala
Descrierea retetei: Gogosarii conservati astfel pot fi folositi pentru condimentarea retetelor de mancare preparate in timpul iernii.
Reteta mancare de post
Ingrediente gogosari la conserva:
5 kg gogosari, 50 - 100 g sare
Preparare reteta

Gogosari murati

Sugestie de prezentare

Categoria din care face parte reteta culinara:muraturi conserve. Este specifica bucatariei: romaneasca
Descrierea retetei: Gogosarii murati se pastreaza foarte bine peste iarna. Borcanele cu gogosari murati pot fi deschise fara probleme, borcanul inceput nu va face floare daca este tinut pe balcon sau in pivnita.
Reteta mancare de post
Ingrediente gogosari murati:
Pentru un borcan de 10 l:, 6 - 8 kg gogosari, frunze telina, Pentru 1 l de otet de murat:, 300 ml oţet (9 grade), 700 ml apa, 30 g sare, 1 foaie de dafin, 5 boabe de piper, 1 boaba enibahar, optional: 10 g zahar
Preparare reteta

Esti STUDENT*?

Invata un job:
certificat-energetic.com
Acum ai gratuit la dispozitie
500 m2/saptamana in care poti exersa si realiza certificate de performanta energetica, sau chiar testa solutii de reabilitare termica.

* versiune disponibila in scop personal, educational.