Ultimele retete:

File de peste la microunde

Reteta de file de peste, pregatita la cuptoru...


Frecatei cu mere

Reteta simpla de frecatei cu mere.


Mar copt la microunde

O retata simpla de mar copt, pe care o puteti...


© 2009 - 2011
retete-mancare.ro
Toate drepturile rezervate.
Retete culinare

Fasole verde cu usturoi si rosii

Sugestie de prezentare

Categoria din care face parte reteta culinara:mancaruri tocanite. Este specifica bucatariei: romaneasca
Descrierea retetei: Fasolea verde cu usturoi si rosii se serveste ca atare sau garnitura la friptura.
Reteta mancare de post
Ingrediente fasole verde cu usturoi si rosii:
500 g fasole verde, 500 g rosii, 1 ceapa mica, 6-8 catei de usturoi, 50 ml undelemn, 10 g margarina sau unt, 1 lingura pesmet, sare
Preparare reteta

Galuste cu prune

Categoria din care face parte reteta culinara:desert. Este specifica bucatariei: romaneasca
Descrierea retetei: Galustele cu prune sunt un desert foarte gustos. Putem prepara galustele cu prune si fara a cali pesmetul in unt, pentru persoanele care tin regim sau post. Preparate fara unt si cu mai putin zahar galustele cu prune sunt un desert care poate fi consumat si de persoanele care tin dieta.
Reteta prajituri de post
Ingrediente galuste cu prune:
prune, 400 g cartofi, 100 g faina, 25 de zahar, un pahar cu pesmet, unt pentru prajit pesmetul
Preparare reteta

Garnitura de orez

Categoria din care face parte reteta culinara:supe ciorbe. Este specifica bucatariei: chinezeasca
Descrierea retetei: Orezul preparat dupa aceasta reteta poate fi servit ca atare, presarat cu patrunjel tocat, sau poate fi garnitura la supa.
Reteta mancare de post
Ingrediente garnitura de orez:
1 1/2 lingura pentru 4 farfurii de supa, supa de legume
Preparare reteta

Gazpacho andaluz

Categoria din care face parte reteta culinara:supe ciorbe. Este specifica bucatariei: mediteraneana
Descrierea retetei: Gazpacho andaluz face parte din supele reci, nefierte. Acest gazpacho se prepara cu putin timp inainte de a fi servit pentru a pastra prospetimea legumelor, si se serveste la rece.
Reteta mancare de post
Ingrediente gazpacho andaluz:
10 rosii mari, 1 castravete, 1 ardei gras, 1 catel de usturoi, ulei de masline, oter de vin, sare,
Preparare reteta

Gem de prune

Sugestie de prezentare

Categoria din care face parte reteta culinara:desert. Este specifica bucatariei: internationala
Descrierea retetei: Gemul de prune are un gust dulce acrisor pe care il pastreaza mult timp, si culoare rubinie sau rosu - inchis, in functie de timpul de fierbere. Gemul de prune poate fi consumat ca atare sau la diferite prajituri, clatite, orez cu lapte, gris cu lapte etc.
Reteta prajituri de post
Ingrediente gem de prune:
1 kg prune, 400 g zahar, optional: 2 plicuri zahar vanilat, 100 g miez de nuca
Preparare reteta

Gem de rubarba

Sugestie de prezentare

Categoria din care face parte reteta culinara:desert. Este specifica bucatariei: romaneasca
Descrierea retetei: Acest gem de rubarba este o reteta culinara specifica Ardealului.
Reteta prajituri de post
Ingrediente gem de rubarba:
4 pahare rubarba taiata bucatele, 4 pahare zahar, 1 portocala, 1 lamaie, pectina pentru dulceata
Preparare reteta

Ghebe murate

Categoria din care face parte reteta culinara:muraturi conserve. Este specifica bucatariei: romaneasca
Descrierea retetei: Reteta de ghebe murate in otet cu mirodenii. Ghebele murate se pot servi ca salata la orice fel de mancare.
Reteta mancare de post
Ingrediente ghebe murate:
5 kg ghebe, 1/2 l apa, 1/2 l otet 9 grade, 30 g sare, piper boabe, dafin
Preparare reteta

Esti STUDENT*?

Invata un job:
certificat-energetic.com
Acum ai gratuit la dispozitie
500 m2/saptamana in care poti exersa si realiza certificate de performanta energetica, sau chiar testa solutii de reabilitare termica.

* versiune disponibila in scop personal, educational.