Ultimele retete:

File de peste la microunde

Reteta de file de peste, pregatita la cuptoru...


Frecatei cu mere

Reteta simpla de frecatei cu mere.


Mar copt la microunde

O retata simpla de mar copt, pe care o puteti...


© 2009 - 2011
retete-mancare.ro
Toate drepturile rezervate.
Retete culinare

cozonac umplut

Sugestie de prezentare

Reteta trimisa de:

Mihail_florea 57

Descrierea retetei:

Cozonacul este o prajitura traditionala in Romania, iar cozonacul de casa, pregatit de Sarbatori, este mult mai bun decat cozonacul de la magazin.

Ingrediente cozonac umplut:

1 kg faina
2 oua intregi
2 galbenusuri
1/2 l lapte
50 g drojdie
150 g unt (sau untdelemn)
200 g zahar tos
vanilie
coaja de lamaie
sare.

Modul de preparare a retetei:
Faina si celelalte ingrediente se aduc in bucatarie cu o zi inainte de a se prepara cozonacul pentru a se acomoda cu temperatura. Drojdia im¬preuna cu o lingura de zahar se dizolva intr-o ceasca cu putin lapte caldut. Se adauga doua linguri cu varf de faina si se bate bine amestecul cu o lingura de lemn. Se lasa sa dospeasca aproximativ 30 minute, dupa care se pune peste faina, adaugand apoi pe rand cele doua oua intregi, galbenusurile, zaharul dizolvat in laptele caldut, sarea necesara, vanilia si coaja rasa de lamaie. Aluatul de cozonac trebuie sa fie potrivit de moale. Se incepe framantatul adaugand cate putin unt (untdelemn) pana ce aluatul este gata; se considera ca aluatul este suficient de framantat, atunci cand se ridica la suprafata sa mici basicute si cand se desprinde cu usurinta atat de pe maini cat si de pe vasul in care se framanta. Vasul se acopera cu un servet curat si cu o patura usoara si se lasa la dospit intr-un loc caldut, ferit de curenti reci de aer, timp de 3-4 ore.
Se ia o bucata din aluatul de cozonac pregatit normal si pe o planseta presarata cu faina se intinde o foaie de grosimea unui deget. Deasupra se presara nuca macinata amestecata cu zahar, vanilie, coaja de lamaie sau se intinde un strat de marmelada sau mac fiert cu putin lapte cu zahar etc. Se ruleaza si se asaza intr-un vas uns bine cu unt sau untura. Se lasa cozonacul sa creasca in vas, dupa care se unge cu ou si se da la cuptor.

Printeaza reteta cozonac umplut Printeaza reteta
Retete Culinare Similare

Gogosi umplute cu gem

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Gogosile umplute sunt foarte gustoase. Gogosile pot fi umplute cu gem de prune, caise, cu diverse creme sau umpluturi special preparate.
Preparare reteta

Cozonac cu branza de vaci (pasca)

Descrierea retetei:

Pasca este un preparat traditional de Paste, foarte gustos.
Preparare reteta

Colac (cozonac)

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Cozonacul este un preparat traditional in Romania, foarte gustos si apreciat, cel de casa fiind mult mai bun decat cozonacul cumparat. Cozonacul se prepara la mai multe sarbatori.
Preparare reteta

Esti STUDENT*?

Invata un job:
certificat-energetic.com
Acum ai gratuit la dispozitie
500 m2/saptamana in care poti exersa si realiza certificate de performanta energetica, sau chiar testa solutii de reabilitare termica.

* versiune disponibila in scop personal, educational.