Ultimele retete:

File de peste la microunde

Reteta de file de peste, pregatita la cuptoru...


Frecatei cu mere

Reteta simpla de frecatei cu mere.


Mar copt la microunde

O retata simpla de mar copt, pe care o puteti...


© 2009 - 2011
retete-mancare.ro
Toate drepturile rezervate.
Retete culinare

Ciorba Radauteana

Sugestie de prezentare

Categoria din care face parte reteta culinara:supe ciorbe. Este specifica bucatariei: romaneasca
Descrierea retetei: Ciorba Radauteana este o ciorba foarte gustoasa pregatita din carne de pui, legume si dreasa cu smantana. Ciorba Radauteana este o reteta traditionala romaneasca, specifica nordului Moldovei.
Reteta mancare cu carne pasare
Ingrediente ciorba radauteana:
Pentru Ciorba Radauteana:, 1 kg carne de pui (preferabil piept), 2 morcovi, 2 cartofi, 1/4 telina (150 g), 1 radacina de pastarnac sau 1 patrunjel, 2 ardei gras, 1 ceapa mare, 3 galbenusuri de ou, 500 ml smantana, 2 -3 linguri otet, 5 - 6 catei de usturoi, verdeata tocata
Preparare reteta

Ciulama de gaina

Categoria din care face parte reteta culinara:mancaruri tocanite. Este specifica bucatariei: romaneasca
Descrierea retetei: Ciulamaua se serveste fierbinte cu mamaliguta. Daca nu o servim imediat, cratita cu ciulama se tine pana cand se serveste, intr-un vas cu apa clocotita. Nu mai este la fel de gustoasa daca se raceste.
Reteta mancare cu carne pasare
Ingrediente ciulama de gaina:
6 bucati carne de gaina, 1 ceapa, 1 morcov mic, 1 patrunjel, 50 g unt, grasime de pasare sau aceeasi cantitate de ulei, 2 linguri faina, 1 ceasca lapte, zeama de carne, sare, piper.
Preparare reteta

Ciulama de gaina cu ciuperci

Sugestie de prezentare

Categoria din care face parte reteta culinara:mancaruri tocanite. Este specifica bucatariei: romaneasca
Descrierea retetei: O reteta traditionala romaneasca de ciulama de gaina cu ciuperci. Cand se serveste se pun bucatile de carne pe platou, se toarna deasupra ciulamaua si se stropeste cu unt fierbinte.
Reteta mancare cu carne pasare
Ingrediente ciulama de gaina cu ciuperci:
1 gaina mijlocie (cca 1 kg), 1 morcov, 1 patrunjel, 1 telina, 1 ceapa, 100 ml ulei, 50 g unt, 2 linguri faina, 300 g ciuperci, sare.
Preparare reteta

Ciulama de pui

Sugestie de prezentare

Categoria din care face parte reteta culinara:mancaruri tocanite. Este specifica bucatariei: romaneasca
Descrierea retetei: Ciulamaua cu pui este o reteta de mancare traditionala romaneasca.
Reteta mancare cu carne pasare
Ingrediente ciulama de pui:
1 pui (cca 1kg), 1 ceapa, 150 g faina, 100 g unt, 75g fulgi de porumb, 6-7 catei usturoi, patrunjel verde tocat, sare, piper, delikat, optional: 1-2 morcovi, 1/2 telina, 1 radacina de pastarnac sau patrunjel
Preparare reteta

Ciulama de pui cu usturoi

Categoria din care face parte reteta culinara:mancaruri tocanite. Este specifica bucatariei: romaneasca
Descrierea retetei: Ciulamaua este o reteta traditionala romaneasca. Ciulamaua de pui se serveste cu mamaliguta calda sau cu felii de paine prajita in unt.
Reteta mancare cu carne pasare
Ingrediente ciulama de pui cu usturoi:
1 pui (cca 1kg), 1 ceapa, 100 g unt, 150 g faina, 6-7 catei usturoi, 1 lingura patrunjel verde tocat.
Preparare reteta

Cocos cu sos de zarzavat si vin

Sugestie de prezentare

Categoria din care face parte reteta culinara:mancaruri tocanite. Este specifica bucatariei: balcanica
Descrierea retetei: O reteta de mancare delicioasa, cu sos de vin. Se serveste fierbinte, cu paine prajita.
Reteta mancare cu carne pasare
Ingrediente cocos cu sos de zarzavat si vin:
1 cocos potrivit de mare, 3 cepe mari, 1 morcov, 1 patrunjel, 1 telina mica, 2g slanina neafumata, alba, 1 lingura rasa faina, 200 g vin rosu , 5-6 rosii mari, 250 g ciuperci, 100 g unt, sare, piper, 1/2 paine, 2 catei de usturoi.
Preparare reteta

Coltunasi cu carne de pasare si spanac

Categoria din care face parte reteta culinara:pizza placinte paine. Este specifica bucatariei: romaneasca
Descrierea retetei: Deliciosi, coltunasii va vor incanta prin gustul, mirosul si aspectul lor apetisant.
Reteta mancare cu carne pasare
Ingrediente coltunasi cu carne de pasare si spanac:
Pentru umplutura:, 350 g carne de pasare fiarta 300 g spanac, 1 ou, sare, piper, 1 lingura cascaval ras, Pentru sos: 100 g unt, 1 ceapa, 1 morcov mic, 1 telina, 1 lingura bulion, putin zahar, sare. Pentru aluat: 300 g faina, 2 oua, putina sare si cateva linguri de apa, daca este nevoie.
Preparare reteta

Esti STUDENT*?

Invata un job:
certificat-energetic.com
Acum ai gratuit la dispozitie
500 m2/saptamana in care poti exersa si realiza certificate de performanta energetica, sau chiar testa solutii de reabilitare termica.

* versiune disponibila in scop personal, educational.