Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Zacusca de vinete si gogosari

Categorii: Retete mancaruri tocanite, Retete de post, Bucatarie romaneasca

Reteta trimisa de: I. M.

Descrierea retetei: Aceasta zacusca se poate pastra si peste iarna. Pentru aceasta, cand este gata zacusca se pune in borcane, se acopera cu hartie pergament si se leaga, apoi se fierbe 1/2 h intr-un vas cu apa.

Ingrediente zacusca de vinete si gogosari:
500g rosii
2 vinete mijlocii
4 gogosari
1 ceapa (dupa gust)
50 g ulei
1 lingura de zahar
sare

Preparare zacusca de vinete si gogosari:
Se coc vinetele si gogosarii. Se curata si se toaca impreuna pe fund (se pot toca numai vinetele, iar gogosarii se taie felii).
Se oparesc rosiile, se curata de pielite si se taie in sferturi. Se pun vinetele, gogosarii si rosiile intr-o cratita in care s-a rumenit ceapa (dupa gust). Se pune zaharul, se potriveste zacusca de sare, si se lasa sa fiarba la foc mic, pana mai scade zeama, fiind atenti sa nu se prinda la fund.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui