Ultimele retete:

File de peste la microunde

Reteta de file de peste, pregatita la cuptoru...


Frecatei cu mere

Reteta simpla de frecatei cu mere.


Mar copt la microunde

O retata simpla de mar copt, pe care o puteti...


© 2009 - 2011
retete-mancare.ro
Toate drepturile rezervate.
Retete culinare

Zacusca de vinete si gogosari

Categorii: Retete mancaruri tocanite, Retete de post, Bucatarie romaneasca

Zacusca de vinete si gogosari

Sugestie de prezentare

Reteta trimisa de:

I. M.

Descrierea retetei:

Aceasta zacusca se poate pastra si peste iarna. Pentru aceasta, cand este gata zacusca se pune in borcane, se acopera cu hartie pergament si se leaga, apoi se fierbe 1/2 h intr-un vas cu apa.

Ingrediente zacusca de vinete si gogosari:

500g rosii
2 vinete mijlocii
4 gogosari
1 ceapa (dupa gust)
50 g ulei
1 lingura de zahar
sare

Modul de preparare a retetei:
Se coc vinetele si gogosarii. Se curata si se toaca impreuna pe fund (se pot toca numai vinetele, iar gogosarii se taie felii).
Se oparesc rosiile, se curata de pielite si se taie in sferturi. Se pun vinetele, gogosarii si rosiile intr-o cratita in care s-a rumenit ceapa (dupa gust). Se pune zaharul, se potriveste zacusca de sare, si se lasa sa fiarba la foc mic, pana mai scade zeama, fiind atenti sa nu se prinda la fund.

Printeaza reteta Zacusca de vinete si gogosari Printeaza reteta
Retete Culinare Similare

Zacusca cu ciuperci

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Zacusca de ciuperci este o reteta de mancare gustoasa, de post, care poate fi preparata din diferite ciuperci, simple sau in amestec: ghebe, champignons, manatarci.
Preparare reteta

Zacusca de ciuperci

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Zacusca cu ciuperci se poate pregati toamna din ciuperci champignons sau ciuperci de padure.
Preparare reteta

Zacusca de peste

Descrierea retetei:

Zacusca de peste se poate pastra mai multa vreme. In acest caz, pestele nu se mai da prin faina inainte de a fi prajit. Zacusca racorita se pune in borcane, se acopera cu hartie pergament, se leaga si se fierbe 1/2 ora intr-un vas cu apa.
Preparare reteta

Zacusca de ardei si gogosari

Descrierea retetei:

Aceasta zacusca se poate pastra si peste iarna. Pentru aceasta, cand este gata zacusca se pune in borcane, se acopera cu hartie pergament si se leaga, apoi se fierbe 1/2 h intr-un vas cu apa.
Preparare reteta

Esti STUDENT*?

Invata un job:
certificat-energetic.com
Acum ai gratuit la dispozitie
500 m2/saptamana in care poti exersa si realiza certificate de performanta energetica, sau chiar testa solutii de reabilitare termica.

* versiune disponibila in scop personal, educational.