Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Zacusca de peste

Categorii: Retete mancaruri tocanite, Retete peste fructe de mare, Bucatarie romaneasca

Reteta trimisa de: I. M.

Descrierea retetei: Zacusca de peste se poate pastra mai multa vreme. In acest caz, pestele nu se mai da prin faina inainte de a fi prajit. Zacusca racorita se pune in borcane, se acopera cu hartie pergament, se leaga si se fierbe 1/2 ora intr-un vas cu apa.

Ingrediente zacusca de peste:
1,5 kg peste
100 g ulei
2 linguri de faina
1 castravete mic in otet
1 morcov
1 patrunjel
500 g rosii
2 cepe
2 linguri de vin
2 foi de dafin
10 boabe de piper
sare

Preparare zacusca de peste:
Se curata pestele, se spala, se taie felii. Se da cu sare pe peste, se usuca intr-o carpa, se da prin faina si se prajeste in ulei incins. Separat se prajeste ceapa in ulei si se fierbe cu putina apa un castravete murat in otet, un morcov si un patrunjel, toate taiate felii.
Intre timp se fierb rosiile si se trec prin sita; se amesteca cu zarzavatul si castravetele fiert, se adauga ceapa prajita si se potriveste de sare. Dupa cateva clocote se adauga pestele prajit, vinul, frunza de dafin si boabele de piper. Zacusca se da o jumatate de ora la cuptor si se serveste rece.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui