Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Zacusca de ghebe

Categorii: Retete muraturi conserve, Retete de post, Bucatarie romaneasca

Reteta trimisa de: Anna Maria Gh

Descrierea retetei: Zacusca de ghebe este o reteta gustoasa de conserva pentru iarna.

Ingrediente zacusca de ghebe:
1 kg ceapa
4 kg ghebe
2 kg gogosari
3 kg rosii
ulei, sare, piper, foi de dafin

Preparare zacusca de ghebe:
Ghebele se curata, se spala in mai multe ape, apoi se fierb un sfert de ora in apa. Ghebele se fierb intotdeauna in apa inainte de a prepara mancare din ele, altfel sunt laxative. Apa in care am fiert ghebe se arunca. Gogosarii se coc si se curata de coaja si de seminte, rosiile se oparesc si se dau prin masina (se pot inlocui cu 1 -2 l suc de rosii). Ceapa se caleste in 300 - 400 ml de ulei pana cand devine translucida, se adauga ghebele taiate, gogosarii tocati, rosiile, 1 lingura de sare. Zacusca de ghebe se fierbe la foc mic, cu cratita pusa pe o tabla, cam 1- 2 ore, pana cand isi schimba culoarea iar uleiul se ridica deasupra. Se gusta apoi zacusca de ghebe de sare, se adauga condimentele si se mai tine 5 minute pe foc, dupa care se pune fierbinte in borcane cu filet, care se inchid imediat cu capace si se fierb 1 h la bain-marie. Daca se pun frunze de dafin acestea se scot inainte de a pune zacusca de ghebe in borcane, altfel pot da un gust amar mancarii. Pregatita dupa aceasta reteta, zacusca de ghebe tine pana in primavara urmatoare.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui