Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Zacusca de ciuperci

Categorii: Retete mancaruri tocanite, Retete de post, Bucatarie romaneasca

Reteta trimisa de: Luminita P

Descrierea retetei: Zacusca cu ciuperci se poate pregati toamna din ciuperci champignons sau ciuperci de padure.

Ingrediente zacusca de ciuperci:
3 kg ciuperci
5 kg vinete
3 kg gogosari
3 kg ceapa
2 kg rosii (sau 1l suc rosii)
0,5 - 1 l ulei
sare, piper boabe, foi de dafin

Preparare zacusca de ciuperci:
Ceapa se caleste in ulei. Cand devine translucida se adauga ciupercile taiate si 1 lingurita de sare ca ciupercile sa lase suc si se lasa sa se inabuse.
Se adauga gogosarii copti si curatati de coaja, tocati marunt, vinetele coapte, curatate, tocate sau date prin masina, rosiile curatate de coaja si tocate (sau suc de rosii). Se lasa zacusca cu vinete pe foc mic, amestecandu-se sa nu se prinda. Cand este aproape gata (zacusca este fiarta si a scazut suficient), se gusta de sare si se pun condimentele. Se mai lasa 10 minute pe foc, apoi se da zacusca la o parte si se pune in borcane. Borcanele se fierb 1 ora la bain-marie.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui