Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Zacusca de ardei si gogosari

Categorii: Retete mancaruri tocanite, Retete de post, Bucatarie romaneasca

Reteta trimisa de: I. M.

Descrierea retetei: Aceasta zacusca se poate pastra si peste iarna. Pentru aceasta, cand este gata zacusca se pune in borcane, se acopera cu hartie pergament si se leaga, apoi se fierbe 1/2 h intr-un vas cu apa.

Ingrediente zacusca de ardei si gogosari:
1 kg rosii
4 gogosari
4 ardei grasi
1 morcov mijlociu
1 ceapa
2-3 catei de usturoi
50 g ulei
1 lingura de zahar
sare

Preparare zacusca de ardei si gogosari:
Se fierb rosiile si se trec prin sita. Zacusca de ardei si gogosari poate fi preparata si cu suc de rosii din comert, dar va fi mai gustoasa cu sucul preparat in casa. Intre timp, se coc gogosarii si ardeii. Se curata, se indeparteaza cotorul si semintele, si se taie felii nu prea marunte. Se curata morcovul si se taie felii, de asemenea se taie ceapa pestisori. Morcovul si ceapa se prajesc usor in ulei, si cand s-au inmuiat, se pun in sosul de rosi, impreuna cu gogosarii, ardeii si usturoiul. Se adauga zaharul si zacusca se potriveste de sare.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui