Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2014 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Zacusca cu ciuperci

Categorii: Retete mancaruri tocanite, Retete de post, Bucatarie romaneasca

Reteta trimisa de: ion_p

Descrierea retetei: Zacusca de ciuperci este o reteta de mancare gustoasa, de post, care poate fi preparata din diferite ciuperci, simple sau in amestec: ghebe, champignons, manatarci.

Ingrediente zacusca cu ciuperci:
1 kg ciuperci
1 kg ceapa
1 kg gogosari
1 kg ardei gras
0,5 - 1 l ulei (dupa gust)
150 ml bulion sau 1 conserva de 250 ml rosii in suc
Condimente zacusca de ciuperci: sare, piper, foi de dafin

Preparare zacusca cu ciuperci:
Ciupercile se curata, se spala si se fierb in apa cu sare. Ceapa se toaca si se prajeste in ulei pana devine sticloasa. Ardeii se trec prin masina de tocat, apoi se amesteca in ceapa calita. Se adauga si ciupercile, bulionul si condimentele. Se fierbe zacusca de ciuperci pana isi schimba culoarea iar uleiul se aduna la suprafata. Atunci se pune zacusca de ciuperci in borcane incalzite la cuptor, se leaga fierbinti cu celofan (sau se pun capacele) si se sterilizeaza la bain-marie timp de 1 h.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui