Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Vitel cu capere

Categorii: Retete mancaruri tocanite, Retete carne vita, Bucatarie internationala

Reteta trimisa de: Carola

Descrierea retetei: Este un preparat specific italian,cunoscut sub denumirea de Scaloppine con cappero. Un vin alb merge excelent cu acest preparat.

Ingrediente vitel cu capere:
(pentru 4 persoane):
4 felii de carne de vitel,
100g. faina,
2 oua,
sare,
piper,
2 linguri de unt,
2 linguri ulei;
Pentru sos:
2,5dl. vin alb,
3 linguri capere,
2,5dl. supa de carne,
1-2 linguri suc de lamaie,
150g.unt rece;

Preparare vitel cu capere:
1. Carnea spalata in prealabil si taiata in 4 felii se bate cu batatorul de carne si fiecare felie de 3mm. grosime se taie in 3, obtinandu-se 12 felii.
2. Faina se amesteca cu sarea si piperul,iar ouale se bat cu 2 linguri apa.
3. Uleiul se pune impreuna cu untul intr-o tigaie ca sa se incinga. Feliile de carne de vitel se trec prin faina,apoi prin ou si se prajesc pe fiecare parte cate 4-5 minute, in grasimea fierbinte. Se scot pe hartie absorbanta si se pastreaza la cald.
4. Se indeparteaza grasimea din tigaie si se toarna vinul, apoi caperele si se fierb 8 minute. Se adauga supa de carne si sucul de lamaie.
5. Untul rece se taie cubulete si, tot pe rand, se incorporeaza in sosul de capere. Daca este necesar, se mai condimenteaza. Se adauga suc de lamaie, se pun bucatile de carne in tigaie, in sos si se lasa sa dea un clocot.
Timp de preparare: 30 minute.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui