Ultimele retete:

File de peste la microunde

Reteta de file de peste, pregatita la cuptoru...


Frecatei cu mere

Reteta simpla de frecatei cu mere.


Mar copt la microunde

O retata simpla de mar copt, pe care o puteti...


© 2009 - 2011
retete-mancare.ro
Toate drepturile rezervate.
Retete culinare

Reteta trimisa de:

Carola

Descrierea retetei:

Este un preparat specific italian,cunoscut sub denumirea de Scaloppine con cappero. Un vin alb merge excelent cu acest preparat.

Ingrediente vitel cu capere:

(pentru 4 persoane):
4 felii de carne de vitel,
100g. faina,
2 oua,
sare,
piper,
2 linguri de unt,
2 linguri ulei;
Pentru sos:
2,5dl. vin alb,
3 linguri capere,
2,5dl. supa de carne,
1-2 linguri suc de lamaie,
150g.unt rece;

Modul de preparare a retetei:
1. Carnea spalata in prealabil si taiata in 4 felii se bate cu batatorul de carne si fiecare felie de 3mm. grosime se taie in 3, obtinandu-se 12 felii.
2. Faina se amesteca cu sarea si piperul,iar ouale se bat cu 2 linguri apa.
3. Uleiul se pune impreuna cu untul intr-o tigaie ca sa se incinga. Feliile de carne de vitel se trec prin faina,apoi prin ou si se prajesc pe fiecare parte cate 4-5 minute, in grasimea fierbinte. Se scot pe hartie absorbanta si se pastreaza la cald.
4. Se indeparteaza grasimea din tigaie si se toarna vinul, apoi caperele si se fierb 8 minute. Se adauga supa de carne si sucul de lamaie.
5. Untul rece se taie cubulete si, tot pe rand, se incorporeaza in sosul de capere. Daca este necesar, se mai condimenteaza. Se adauga suc de lamaie, se pun bucatile de carne in tigaie, in sos si se lasa sa dea un clocot.
Timp de preparare: 30 minute.

Printeaza reteta Vitel cu capere Printeaza reteta
Retete Culinare Similare

Mancare de cartofi umpluti, cu sos de smantana

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Aceasta gustare este delicioasa! Poate fi consumata si a doua zi, se incalzeste imediat in cuptorul cu microunde. Reteta se poate prepara si fara ceapa calita, pentru persoanele sensibile.
Preparare reteta

Chiftelute de cartofi

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Foarte usor si repede de pregatit, sunt o alternativa la pireu de cartofi sau la legumele fierte obisnuite, putand fi in acelasi timp si un aperitiv.
Preparare reteta

Ficat de pasare cu sos de unt si bulion

Descrierea retetei:

Oricand doriti un fel de mancare special, acesta este alegerea potrivita.
Preparare reteta

Tocanita de ficatei de pasare cu ciuperci

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Un fel de mancare foarte gustos, mai ales toamna, gatit cu ciuperci de padure.
Preparare reteta

Esti STUDENT*?

Invata un job:
certificat-energetic.com
Acum ai gratuit la dispozitie
500 m2/saptamana in care poti exersa si realiza certificate de performanta energetica, sau chiar testa solutii de reabilitare termica.

* versiune disponibila in scop personal, educational.