Ultimele retete:

File de peste la microunde

Reteta de file de peste, pregatita la cuptoru...


Frecatei cu mere

Reteta simpla de frecatei cu mere.


Mar copt la microunde

O retata simpla de mar copt, pe care o puteti...


© 2009 - 2011
retete-mancare.ro
Toate drepturile rezervate.
Retete culinare

Reteta trimisa de:

Claudia Gh.

Descrierea retetei:

Vinetele murate sunt o reteta de muraturi traditionale turcesti.

Ingrediente vinete murate:

Vinete
varza alba
tulpini de telina
foi de vita
hrean, sare
pentru saramura: 1 lingura sare la 1 l de apa

Modul de preparare a retetei:
Vinetele se curata si se taie longitudinal. Se pun apoi vinetele la fiert 1-2 minute in apa cu sare. Vinetele se oparesc in apa doar cat sa se inmoaie, apoi se scot si se lasa 1-2 ore sa se scurga. Astfel va iesi si sucul iute din vinete. Intre timp preparam saramura in care se vor mura vinetele si amestecul pentru umplut vinetele.
Pentru saramura fierbem apa impreuna cu sarea, 1 minut.
Compozitia pentru umplut vinetele: varza se toaca fin, se amesteca impreuna cu telina si morcovul ras si se freaca pentru a se inmuia, cu 1 lingura de sare. Vinetele bine scurse se umplu cu amestecul de varza, apoi se infasuara vinetele cu frunze de vita si se leaga. Vinetele se aseaza apoi in borcane si se toarna peste ele saramura.
Vinetele sunt murate in aprox. 2-3 saptamani. Borcanul cu vinete murate trebuie tinut intr-un loc caldut prima saptamana, pana incepe sa se mureze un pic vinetele, apoi se poate da la loc mai racoros.

Printeaza reteta Vinete murate Printeaza reteta
Retete Culinare Similare

Ciuperci murate

Descrierea retetei:

Ciupercile murate sunt o reteta deosebita de muraturi. Ciupercile murate pot fi consumate in 2-3 saptamani de la preparare, chiar mai repede pentru ciupercile cu carnea subtire (pastrav de copac, ghebe).
Preparare reteta

Ghebe murate

Descrierea retetei:

Reteta de ghebe murate in otet cu mirodenii. Ghebele murate se pot servi ca salata la orice fel de mancare.
Preparare reteta

Zacusca de vinete

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Zacusca cu vinete este o reteta traditionala romaneasca ce pastraza gustul si savoarea legumelor pentru lunile friguroase de iarna.
Preparare reteta

Gogonele asortate murate

Descrierea retetei:

Gogonelele asortate cu legume sunt muraturi care pot fi servite la orice fel de friptura sau mancare.
Preparare reteta
Originals.ro - Magazin online cu pantofi sport, haine si accesorii

Esti STUDENT*?

Invata un job:
certificat-energetic.com
Acum ai gratuit la dispozitie
500 m2/saptamana in care poti exersa si realiza certificate de performanta energetica, sau chiar testa solutii de reabilitare termica.

* versiune disponibila in scop personal, educational.