Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2018 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.Vinete coapte

Categorii: Retete muraturi conserve, Retete de post, Bucatarie internationala

Reteta trimisa de: Luminita P

Descrierea retetei: Vinetele coapte se pot utiliza pentru prepararea diferitor retete culinare sau conserva pentru iarna.

Ingrediente vinete coapte:
vinete

Preparare vinete coapte:
Se aleg vinetele tinere, usoare, fara multi samburi. Vinetele se sterg cu o carpa curata, se da cu dosul lamei unui cutit pe codita sa nu fie tepoase, si se pun pe foc. Vinetele se coc cu tot cu coaja si se lasa cu codita pentru a fi manipulate mai usor. Vinetele pot fi coapte pe gratar sau la aragaz. Vinetele coapte pe gratar, la foc de lemne, sunt mai gustoase si in plus este mai usor sa facem apoi curat. Daca facem vinetele coapte la aragaz, este bine sa punem o folie de aluminiu pe aragaz inainte de a coace vinetele, pentru a curata mai usor ulterior.
Vinetele se lasa la foc, intorcandu-le periodic, pana sunt moi si coaja se desprinde usor de pe ele. Se iau vinetele de pe foc, se lasa pe gratarul de chiuveta sa sa scurga sucul iute din ele si sa se mai raceasca, apoi se curata de coaja: se tine vanata cu o mana de coada iar cu cealalta mana se jupoaie coaja, apoi se clateste mana cu apa rece. Vinetele coapte nu se baga direct sub apa pentru a nu-si pierde din gust.
Dupa ce sunt curatate, vinetele coapte se pun pe un fund de lemn inclinat, se taie vanata in apropierea cozii si se arunca coada, apoi se taie vanata in lung pentru a grabi racirea. Daca observam ca vanata are zone tari, negre, este bine sa le taiem: vinetele coapte trebuie sa aiba carnea alba, frumoasa. De asemenea putem indeparta samburii daca vinetele sunt prea samburoase. Vinetele se lasa pe planul inclinat cateva ore, pana se scurg bine si se racesc. Se impart apoi vinetele in pungi de 0,5 - 1 kg si se dau la congelator.
Vinetele coapte congelate pot fi folosite la aceleasi retete culinare ca si vinetele coapte proaspat. Coapte in casa sunt mult mai gustoase decat vinetele cumparate din comert si stim cu siguranta ca nu contin conservanti si aditivi. Vinetele coapte se pot folosi iarna pentru salata de vinete dar le putem conserva si pentru ca toamna sa facem zacusca mai repede si usor.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui