Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Vin de coacaze negre

Categorii: Retete cocktail, , Bucatarie romaneasca

Reteta trimisa de: Georgiana

Descrierea retetei: Reteta de vin tonic obtinut din coacaze negre. Vinul de coacaze contine multa vitamina C si antioxidanti naturali.

Ingrediente vin de coacaze negre:
1 kg coacaze negre
1 kg zahar
2 l apa
1 lamaie

Preparare vin de coacaze negre:
Se curata coacazele, se spala si se zdrobesc cu grija, deoarece sucul de coacaze negre pateaza ingrozitor. Se amesteca siropul de coacaze cu 1 l de apa si se tine 2 zile, apoi se strecoara. Se prepara un sirop de zahar, fierband 5 - 10 minute 1 l de apa cu 1 kg de zahar si zeama de la o lamaie mare; se raceste siropul si se amesteca in siropul de coacaze. Se toarna in damigene si se pune dop special pentru fermentat. Vinul de coacaze se poate trage in sticle dupa 2 luni. Odata pus in sticle, vinul de coacaze se poate pastra 1-2 ani, in locuri intunecoase si racoroase.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui