Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Tocanita de ghebe

Categorii: Retete mancaruri tocanite, Retete carne porc, Bucatarie romaneasca

Reteta trimisa de: Dumitru M

Descrierea retetei: Tocanita de ghebe este o mancare delicioasa. O puteti servi cu orice ocazie, cu mamaliguta fierbinte si smantana.

Ingrediente tocanita de ghebe:
500 g ghebe
1 ceapa
2-3 rosii
1 ardei sau 1 gogosar
100 g slaninuta afumata sau kaiser sau 2-3 linguri untura
5 catei de usturoi
1 lingura ulei, sare, piper
patrunjel verde, tocat

Preparare tocanita de ghebe:
Ghebele se curata si se spala, apoi se fierb 10 minute in putina apa cu sare; apa se arunca. Se scurg bine ghebele fierte si se toaca marunt.
Intre timp incingem untura sau uleiul si calim afumatura in el. Se caleste si ceapa, tocam intre timp gogosarul sau ardeiul gras si il punem la tocanita, apoi adaugam ghebele si 1/2 lingurita de sare pentru ca ghebele sa lase apa. Se fierbe tocanita de ghebe 15 minute sau pana cand este suficient de scazuta, se pun apoi rosiile, usturoiul tocat, piperul. Se mai lasa tocanita 5 minute pe foc apoi se da la o parte, se presara cu patrunjel verde.
Cu aceasta reteta puteti pregati tocanita din orice fel de ciuperci, nu numai din ghebe. Daca preparati tocanita din alte ciuperci, nu este nevoie sa fierbeti ciupercile in prealabil - numai ghebele se fierb pentru a nu produce probleme digestive persoanelor sensibile.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui