Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Tocanita de ficatei de pasare cu ciuperci

Categorii: Retete mancaruri tocanite, Retete carne pasare, Bucatarie romaneasca

Reteta trimisa de: cristian

Descrierea retetei: Un fel de mancare foarte gustos, mai ales toamna, gatit cu ciuperci de padure.

Ingrediente tocanita de ficatei de pasare cu ciuperci:
1 kg ficatei de pasare
1 kg ciuperci proaspete (sau 500 g ciuperci din conserve)
150 g unt
100 ml vin
150 g smantana
sare
piper
1 lingura marar verde tocat marunt.

Preparare tocanita de ficatei de pasare cu ciuperci:
Ficateii de pasare se curata de pielite, se spala cu apa rece si se lasa sa se scurga bine.
Intr-o cratita se pune untul impreuna cu ficateii si 50 ml vin; se acopera si se lasa la foc moale cca 10 minute, dupa care se adauga ciupercile bine spalate, taiate lamele. Se fierbe in continuare foarte incet, adaugand treptat restul de vin.
Cand ciupercile si ficateii sunt aproape gata, se pune smantana, se pipereaza dupa gust si se mai fierbe inca 10 minute.
Se potriveste de sare, apoi mancarea se rastoarna pe un platou, se presara cu marar si se serveste imediat.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui