Ultimele retete:

File de peste la microunde

Reteta de file de peste, pregatita la cuptoru...


Frecatei cu mere

Reteta simpla de frecatei cu mere.


Mar copt la microunde

O retata simpla de mar copt, pe care o puteti...


© 2009 - 2011
retete-mancare.ro
Toate drepturile rezervate.
Retete culinare

Tocana de miel(stufat oltenesc de miel)

Categorii: Retete mancaruri tocanite, Retete carne miel berbec, Bucatarie balcanica

Tocana de miel(stufat oltenesc de miel)

Sugestie de prezentare

Reteta trimisa de:

Grigoretraian

Descrierea retetei:

Un fel de mancare numai potrivit pentru sarbatorile de Paste. Aceasta reteta este deosebit de gustoasa, carnea de miel si legumele imbinandu-se intr-o mancare excelenta.

Ingrediente tocana de miel(stufat oltenesc de miel):

800 g de pulpa de miel
2 fire de praz
4 morcovi
1 telina
1 patrunjel
5 cartofi
1 lingura de faina
6 cuisoare
6 fileuri de ansoa
1 lamaie.

Modul de preparare a retetei:
Se fierb toate legumele taiate in bucatele mici in apa rece si sarata, in care s-au pus si cuisoare. Dupa ce s-a luat spuma, se adauga carnea de miel taiata in bucatele (fara oase). Indata ce carnea a fiert, se scoate si se tine la cald, intr-o cratita pe aburi. Se strecoara supa prin sita, se adauga o lingura de faina, fileurile de ansoa zdrobite cu furculita si stropite cu suc de lamaie, iar la sfirsit, bucatelele de carne de miel. Se lasa cratita pe foc mic, sa mai dea cateva clocote, apoi se serveste tocana de miel fierbinte.

Retete Culinare Similare

Tocana de legume

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Tocana de legume este o mancare de post gustoasa si sanatoasa, care va fi apreciata de toata familia.
Preparare reteta

Tocana de ceapa

Descrierea retetei:

Unele persoane acresc aceasta tocanita de ceapa cu putin otet. Se serveste cu mamaliguta.
Preparare reteta

Tocana de berbec cu cartofi

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Carnea de miel este consumata traditional de Paste, ceea ce inseamna ca acest preparat este perfect pentru Sfintele Sarbatori de Pasti.
Preparare reteta

Tocana de berbec (miel, oaie)

Descrierea retetei:

Un fel de mancare traditional de Paste. Poate fi preparat si din carne de miel sau oaie.
Preparare reteta

Esti STUDENT*?

Invata un job:
certificat-energetic.com
Acum ai gratuit la dispozitie
500 m2/saptamana in care poti exersa si realiza certificate de performanta energetica, sau chiar testa solutii de reabilitare termica.

* versiune disponibila in scop personal, educational.