Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Toba

Categorii: Retete aperitive, Retete carne porc, Bucatarie romaneasca

Reteta trimisa de: Elena D.

Descrierea retetei: Toba este o reteta culinara traditionala Romaneasca, care se consuma in special in timpul sarbatorilor de iarna. Toba de porc se poate servi ca aperitiv, cu muraturi si vin rosu.

Ingrediente toba:
2 picioare
2 urechi
2 rinichi
1 inima
1 limba
1 kg ficat
1/2 kg carne cu slanina
stomacul de porc sau matul gros
sorici
sare, piper boabe, foi dafin

Preparare toba:
Pentru a prepara toba de porc trebuie pregatite cu atentie ingredientele:
- rinichii se curata de pielita si de grasime, se taie si se tine 30 min. in apa cu putin otet sau se oparesc cu apa clocotita, pentru a indeparta mirosul;
- picioarele de porc, urechile si soriciul se parlesc, apoi se curata cu cutitul sub jet de apa rece, pana se albesc.
- stomacul sau matul de porc se golesc, se spala in mai multe ape, se rade usor cu lama unui cutit si se spala din nou. Se freaca cu malai dupa care se clateste iar si se lasa sa se scurga;
- limba se spala si se freaca cu o periuta; dupa ce este fiarta cu restul organelor si carnea, limba trebuie curatata de pielita (daca este bine fiarta si inca fierbinte se poate jupui), inainte de a fi taiata in felii.

Pentru a prepara toba de porc se pun la fiert in apa rece picioarele, urechile si soriciul, intr-o oala mai mare. Se indeparteaza spuma de indata ce se ridica la suprafata supei. Pentru gust se adauga sare si piper boabe.
Inima, limba, inima, carnea, rinichii se pun la fiert separat si se fierb 1/2 ora.
Cand furculita intra usor in carnea de pe picioarele de porc, se adauga in aceasta oala organele, carnea si cateva foi de dafin. Se lasa sa fiarba impreuna pana cand carnea de pe picioarele de porc se desprinde usor de pe oase. Se stinge focul, se scot ingredientele, se taie in bucati, se aleg oasele si se indeparteaza. Carnea, soriciul si organele se amesteca, se adauga 2 cani din supa in care au fiert, sare si piper si se umple cu aceasta compozitie stomacul sau matul de porc, apoi acesta se leaga si se pune la fiert o ora si jumatate in supa ramasa. Toba se lasa sa se raceasca in supa in care a fiert, apoi se pune intr-o tava emailata, cu un tocator de lemn si o greutate deasupra ei, pentru a o presa. Se lasa la rece pana a doua zi, cand toba este gata pentru a fi servita.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui