Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Tiramisu

Categorii: Retete prajituri, , Bucatarie italiana

Reteta trimisa de: Emilia Sp.

Descrierea retetei: Reteta de prajitura Tiramisu. Se serveste pudrata cu cacao olandeza, mai inchisa la culoare si aromata.

Ingrediente tiramisu:
500 g piscoturi
500 g Mascarpone
350 ml cafea
250 frisca spumoasa
125 ml vin Lacrima lui Ovidiu (Marsala in reteta originala)
4 oua (se folosesc galbenusurile)
150 g zahar
1 lingura cacao olandeza

Preparare tiramisu:
1. Cafeaua se face tare, se indulceste si se raceste.
2. Se separa albusurile de galbenusuri. Din albusuri puteti prepara bezele sau chec din albusuri, pentru Tiramisu se folosesc de regula numai galbenusurile. Acestea se pun intr-un castron (preferabil cazanel de arama cositorita), se presara zaharul si se bat spuma. Se inglobeaza si vinul. Se pune cazanelul pe un vas cu apa fierbinte si se continua baterea cremei cu mixerul, pana cand se ingroasa ca un aluat de clatite.
retete-mancare.ro: Puteti prepara mai multa crema si servi restul drept crema Zabaglione.
3. Se freaca Mascarpone sa nu aiba cocoloase. Se amesteca in ea crema de galbenusuri si se omogenizeaza. Se adauga frisca batuta spuma, amestecand incet cu telul, de jos in sus, pentru a se pastra spuma. Se pot adauga si 1-2 albusuri, batute intr-un vas curat, spuma tare.
4. Se ia un vas Yena sau o tava si se aranjeaza prajitura Tiramisu: se pune un strat de piscoturi inmuiate 1-2 sec in cafea, apoi un strat de crema. Ultimul strat trebuie sa fie de crema. Se pune 1 lingura de cacao intr-o sita de ceai si se presara prajitura Tiramisu cu cacao.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui