Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Tarta cu piersici

Categorii: Retete prajituri, Retete de post (fara carne), Bucatarie internationala

Reteta trimisa de: Florentina-87

Descrierea retetei: Reteta de tarta cu piersici si crema de lapte.

Ingrediente tarta cu piersici:
125 g unt
125 g zahar
250 g faina
1 ou
600 g piersici
pesmet
Crema: 25 g amidon
1/4 l lapte
60 g zahar
3 galbenusuri
1 ou
65 g unt

Preparare tarta cu piersici:
Se lucreaza un aluat din materialele indicate. Se intinde un fund de tarta si se asaza in forma unsa cu unt. Se inconjoara fundul cu o fasie de aluat cam de 2 degete (2-3 cm). Se presara fundul cu pesmet.
Piersicile bine coapte se curata de coaja, se taie in opt si se oranduiesc frumos unele langa altele peste tarta.
Piersicile se acopera cu urmatoarea crema: se pune amidonul intr-o craticioara si se adauga, amestecand mereu, laptele; se lasa sa dea un singur clocot. Se ia de pe foc si se racoreste. Se amesteca, in compozitie cu zaharul, galbenusurile, oul intreg si untul. Se coace apoi tarta cu piersici in cuptorul bine incins.
Dupa copt se cerne deasupra zahar.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui