Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Tarta Tatin

Categorii: Retete prajituri, Retete de post (fara carne), Bucatarie franceza

Reteta trimisa de: Anna Maria Gh

Descrierea retetei: Tarta Tatin este o reteta traditionala franceza de tarta cu mere.

Ingrediente tarta tatin:
Blat tarta Tatin:
300 g faina
1 ou + 1 galbenus
150 g unt
100 g zahar
coaja lamaie
Umplutura tarta Tatin:
1 kg mere
150 g unt
150 g zahar

Preparare tarta tatin:
Pentru tarta Tatin sunt potrivite merele mai acrisoare. Se curata si se taie in felii. Se pune in tava untul si zaharul si se omogenizeaza amestecul, incalzindu-se. Se aranjeaza merele in tava si se lasa 10 minute pe foc mic, intorcand merele 1 data pentru a se face pe ambele fete. Se da apoi la cuptor tava timp de 20 de minute sa se caramelizeze un pic zaharul din mere.
Pentru blatul tartei Tatin se amesteca faina cu oul, untul, zaharul si coaja rasa de lamaie. Se framanta un aluat fraged care se baga apoi la frigider 20 minute.
Se scoate tava din cuptor si se lasa un pic sa se raceasca. Intindem aluatul intr-o foaie si il punem peste mere. Se da apoi tarta Tatin la cuptor 25 minute pana se coace aluatul (fara a se rumeni).

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui