Ultimele retete:

File de peste la microunde

Reteta de file de peste, pregatita la cuptoru...


Frecatei cu mere

Reteta simpla de frecatei cu mere.


Mar copt la microunde

O retata simpla de mar copt, pe care o puteti...


© 2009 - 2011
retete-mancare.ro
Toate drepturile rezervate.
Retete culinare

Taramosalata (salata greceasca de icre)

Categorii: Retete aperitive, Retete peste fructe de mare, Bucatarie greceasca

Reteta trimisa de:

cristian

Descrierea retetei:

Aceasta salata greceasca de icre este pregatita in mod traditional la intrarea in postul Pastelui, dar gustul ei deosebit o face apreciata pe toata durata anului. Aceasta salata de icre contine mai putin ulei decat salata de icre traditionala romaneasca, ceea ce o face mai digerabila; in acelasi timp, veti asimila o cantitate mai mica de calorii, ceea ce va va ajuta la mentinerea siluetei.

Ingrediente taramosalata (salata greceasca de icre):

100 g icre de peste
500 g cartofi
200 ml ulei de masline
2-3 lamai

Modul de preparare a retetei:
Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare 20-30 minute, pana cand fuculita se infige usor in ei. Se scurg, pastrand aproximativ 50 ml (1/3 - 1/2 pahar) din apa in care au fiert.
Se sfarama cartofii cu pasatorul de cartofi. Se pun icrele peste cartofi si, folosind un mixer, se amesteca ingredientele 20 -30 sec. Apoi se adauga peste salata, putin cate putin, uleiul si zeama de la lamai. Salata de icre cu cartofi trebuie sa aiba la sfarsit o textura cremoasa - daca este necesar, se poate adauga si din apa in care au fiert cartofii. Cantitatea exacta de ulei si de apa variaza in functie de cartofi si de modul in care au fiert acestia, insa trebuie sa tineti seama si de faptul ca amidonul din cartofi continua sa absoarba apa si dupa ce ati preparat salata de icre, iar aceasta se vai mai intari un pic.
Salata greceasca de icre se serveste rece, ornata cu masline. Daca veti consuma aceasta salata de icre in grecia veti observa ca in general este pregatita cu icre roz, insa poate fi pregatita si cu icre de culoare alba.

Retete Culinare Similare

Branza cu chimen si boia

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Reteta ardeleneasca traditionala, aceasta pasta picanta de branza cu condimente este delicioasa ca aperitiv sau la micul dejun.
Preparare reteta

Urda cu marar

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Un aperitiv usor de preparat, foarte gustos, care poate fi servit cu legume, ca rosii, ardei gras, etc.
Preparare reteta

Chifle umplute cu carne de pasare

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Acest fel de mancare, va va trezi pofta inca dinainte de a-l scoate din cuptor.
Preparare reteta

Chiftelute din piept de pasare cu praz

Descrierea retetei:

Delicios si bun pentru orice ocazie, acesta este unul dintre cele mai apreciate feluri de mancare.
Preparare reteta

Esti STUDENT*?

Invata un job:
certificat-energetic.com
Acum ai gratuit la dispozitie
500 m2/saptamana in care poti exersa si realiza certificate de performanta energetica, sau chiar testa solutii de reabilitare termica.

* versiune disponibila in scop personal, educational.