Ultimele retete:

File de peste la microunde

Reteta de file de peste, pregatita la cuptoru...


Frecatei cu mere

Reteta simpla de frecatei cu mere.


Mar copt la microunde

O retata simpla de mar copt, pe care o puteti...


© 2009 - 2011
retete-mancare.ro
Toate drepturile rezervate.
Retete culinare

Taitei obisnuiti

Sugestie de prezentare

Reteta trimisa de:

Stancu_petre

Descrierea retetei:

Reteta de taitei. Pot fi folositi la supe, budinci, sau alte mancaruri.

Ingrediente taitei obisnuiti:

2 oua
o ceasca de cafea plina cu lapte sau cu apa
un varf de cutit sare
faina cat cuprinde coca.

Modul de preparare a retetei:
Se formeaza un aluat tare, se framanta bine, dupa care se lasa la rece 20 minute, acoperit cu un servet. pentru ca sa se zvante putin. Se imparte aluatul in doua parti egale si se intind cu sucitorul doua foi cat se poate de subtiri. Se lasa sa se usuce putin, apoi se rasucesc formand doua suluri, care se taie foarte fin cu un cutit bine ascutit. Se intinde un servet curat peste care se imprastie taiteii, desfacandu-i usor printre degete. Se lasa sa se usuce. Cand se face o cantitate mai mare de taitei, se procedeaza in acelasi fel, adica nu se framanta prea mult aluat odata. Se introduc o parte din taitei in supa care clocoteste si se lasa sa fiarba 10-15 minute. Taiteii care au mai ramas, dupa ce o parte au fost folositi la supa, se usuca bine, apoi se introduc intr-o punga de panza care se atarna la loc uscat in camara.

Retete Culinare Similare

Taitei cu costita

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Taiteii cu costita se servesc calzi, cu salata.
Preparare reteta

Taitei patratele

Descrierea retetei:

Reteta de taitei patratele.
Preparare reteta
Originals.ro - Magazin online cu pantofi sport, haine si accesorii

Esti STUDENT*?

Invata un job:
certificat-energetic.com
Acum ai gratuit la dispozitie
500 m2/saptamana in care poti exersa si realiza certificate de performanta energetica, sau chiar testa solutii de reabilitare termica.

* versiune disponibila in scop personal, educational.