Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Supa de fasole uscata

Categorii: Retete supe ciorbe, Retete de post, Bucatarie romaneasca

Reteta trimisa de: Mariana

Descrierea retetei: Supa de fasole uscata este o reteta gustoasa si vara, rosiile proaspete si ardeiul verde oferindu-i o savoare deosebita.

Ingrediente supa de fasole uscata:
250 g fasole uscata
1 ceapa
1 morcov
1 radacina patrunjel
100 g telina
1 ardei gras
3 rosii (iarna suc de rosii si 1 lingura de bulion)
patrunjel verde tocat
sare, piper boabe, 3 linguri ulei

Preparare supa de fasole uscata:
Pentru a pregati supa de fasole boabe mai repede este bine sa punem la inmuiat cu o seara in urma fasolea boabe in apa rece.
Fasolea boabe se pune la fiert in apa cu un varf de lingurita bicarbonat de sodiu, apa care se varsa dupa ce fasolea a fiert 5 minute. Astfel supa de fasole nu va mai balona. Fasolea boabe se pune apoi din nou la fiert cu 2 litri de apa rece. Se lasa sa fiarba 15 minute apoi se pun la supa ceapa, morcovul, patrunjelul, telina si ardeiul taiate marunt. Se lasa supa pe foc pana cand fasolea este complet fiarta si se pun rosiile curatate de coaja, uleiul si sarea; supa de fasole uscata se poate condimenta cu cateva boabe de piper. Cand pregatim iarna supa de fasole uscata putem inlocui rosiile cu suc de rosii si /sau bulion. Se lasa pe foc inca 10 minute sa fiarba rosiile, apoi se stinge focul, se presara peste supa de fasole o mana de patrunjel verde tocat si se acopera.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui