Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Supa chinezeasca cu tofu, spanac si ciuperci

Categorii: Retete supe ciorbe, Retete de post (fara carne), Bucatarie chinezeasca

Reteta trimisa de: Emanuela

Descrierea retetei: Reteta de supa chinezeasca cu tofu, spanac si ciuperci. Aceasta reteta se prepara in special primavara - vara din legume si verdeturi proaspete.

Ingrediente supa chinezeasca cu tofu, spanac si ciuperci:
1,5 l supa de legume
150 g ciuperci
200 g tofu
150 g spanac frunze
4 fire de ceapa verde
2 lingurite sos soia
2 lingurite otet de orez sau de mere
1 lingurita ulei de susan
2 catei de usturoi
5 g ghimbir

Preparare supa chinezeasca cu tofu, spanac si ciuperci:
Se pregateste o supa de legume din 1-2 morcovi, 1 pastarnac si 1/2 telina si 2 litri apa. Dupa ce au fiert 40 minute se scot legumele si se folosete supa pentru a se pregati supa de spanac cu ciuperci. Alternativ, se poate prepara supa din 1,5 l apa calda si concentrat de legume.
In supa de legume se amesteca sosul de soia, otetul de orez (se poate folosi otet de mere), ulei de susan, usturoiul si ghimbirul tocat marunt. Cand incepe sa fiarba, se adauga ciupercile taiate felii. Se fierbe supa 5 minute, apoi se se adauga tofu taiat cubulete, ceapa verde taiata si spanacul. Se mai fierbe supa cu tofu, spanac si ciuperci timp de 5 minute, se potriveste de sare si se pune piper dupa gust.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui