Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Supa -crema de praz cu cartofi

Categorii: Retete supe ciorbe, Retete carne porc, Bucatarie internationala

Reteta trimisa de: Alexandru_R

Descrierea retetei: Supa - crema de praz se serveste cu crutoane de paine sau cu gogosele din aluat.

Ingrediente supa -crema de praz cu cartofi:
4-5 fire de praz
300-400 g cartofi
300-400 g carne sau 2-3 oase
80 g unt sau untdelemn
1-2 oua
sare
piper
2 l apa
1 legatura patrunjel verde.

Preparare supa -crema de praz cu cartofi:
Se curata cartofii si se taie in patru. Se curata si prazul folosind numai partea alba, care se taie in bucati. Se spala zarzavatul si carnea sau oasele si se asaza la foc potrivit cu apa rece. Se lasa sa fiarba 2-3 ore. Cand carnea este fiarta, se scoate si se foloseste la un fel de mancare sau se serveste drept garnitura la supa. Prazul si cartofii se strecoara, apoi se trec prin sita. Intr-o oala se topeste 3/4 din cantitatea de grasime, se adauga pireul si se amesteca bine, apoi se subtiaza cu zeama in care a fiert zarzavatul. Se mai lasa pe foc 15-20 minute si se drege cu galbenusurile. Pe deasupra supei de praz cu cartofi se presara verdeata tocata si restul de unt.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui