Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Supa-crema de urzici

Categorii: Retete supe ciorbe, Retete de post, Bucatarie romaneasca

Reteta trimisa de: Vlad_gh.

Descrierea retetei: O mancare de post foarte buna, de primavara, exceptionala pe timpul postului de Paste.

Ingrediente supa-crema de urzici:
400-500 g urzici
2 cepe
60-70 g untdelemn
1 bucata hrean
1 lingura faina
1 ou
1-2 catei de usturoi
1 l apa, sare.

Preparare supa-crema de urzici:
Se curata urzicile de codite si se spala bine in mai multe ape. Cepele curatate se asaza la foc cu apa si sarea. Cand s-au inmuiat bine, se adauga urzicile. Se lasa sa fiarba impreuna la foc potrivit in vasul descoperit, pentru ca urzicile sa-si pastreze culoarea verde. Dupa ce au fiert bine, se strecoara, apoi se trec prin sita. Faina se amesteca cu putina apa rece si se adauga o data cu uleiul in supa clocotita. Se lasa sa mai fiarba 15-20 minute la foc potrivit. Se trage vasul de pe foc, se potriveste de sare, se adauga usturoiul pisat marunt si trecut prin sita. Se serveste la masa cu hrean ras pe deasupra.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui