Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Suc de rosii

Categorii: Retete muraturi conserve, Retete de post, Bucatarie romaneasca

Reteta trimisa de: Luminita P

Descrierea retetei: Sucul de rosii preparat dupa aceasta reteta poate fi utilizat la nenumarate retete culinare si este in totalitate lipsit de aditivi sau conservanti alimentari.

Ingrediente suc de rosii:
Rosii
Sare

Preparare suc de rosii:
Sucul de rosii se prepara vara pentru a fi utilizat la diferite retete culinar cu suc de rosii (supa de rosii, ciorbe acrite cu suc de rosii etc.) dar este bine sa preparam suc de rosii si pentru iarna. Singura diferenta dintre sucul de rosii care este folosit imediat si sucul de rosii conservat este ca cel pe care il conservam va fi sarat, pus in sticle si fiert la bain-marie.
Sucul de rosii este cel mai gustos cand este preparat din rosii de camp, bine coapte. Preparat din rosii de solar sau din prunisoare, sucul de rosii va iesi ceva mai fad.
Sucul de rosii poate fi preparat la masina sau dat prin sita. In ambele cazuri rosiile se spala, se taie si se curata partea verde, lemnoasa, apoi se taie in sferturi sau chiar in felii daca avem rosii mari.
Suc de rosii preparat la masina: rosiile taiate se dau prin masina de tocat la care atasam dispozitivul pentru suc de rosii. In functie de dispozitivul folosit, cojile de rosii pot iesi cu mai multa sau mai putina pulpa de rosii pe ele; este bine sa mai dam cojile de rosii prin masina pana cand ies bine uscate.
Suc de rosii dat prin sita: aceast mod de preparare a sucului de rosii este mai anevoios si este bine sa il folosim doar cand preparam suc de rosii in cantitati mici. Rosiile taiate se tin 1/2 -1 h cu sare sa lase suc, se pune un pahar cu apa peste ele si se pun pe foc. Rosiile se fierb 40 min (sau cam 20 min de ora pt oala sub presiune), sa fie bine fierte, se dau apoi prin sita. Se strivesc rosiile cu o lingura de lemn ca sa iasa tot sucul din ele, se mai toarna 1/2 - 1 pahar de apa clocotita peste ele.
Indiferent de reteta utilizata, sucul de rosii se pune apoi la fiert daca vrem sa il conservam. Sucul de rosii se fierbe in oale mari, cu sare dupa gust, aproximativ 1/2 h. Oalele se umplu cu suc de rosii pana la 1 palma de margine, deoarece sucul de rosii face spuma si poate da pe afara. Cand spuma indepe sa dispara inseamna ca sucul de rosii este fiert, si se poate turna, fierbinte, in sticle.
Sticlele cu suc de rosii se leaga la gura cu celofan si se fierb la bain-marie 1 ora. Se lasa sa se raceasca in apa in care au fiert.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui