Ultimele retete:

File de peste la microunde

Reteta de file de peste, pregatita la cuptoru...


Frecatei cu mere

Reteta simpla de frecatei cu mere.


Mar copt la microunde

O retata simpla de mar copt, pe care o puteti...


© 2009 - 2011
retete-mancare.ro
Toate drepturile rezervate.
Retete culinare

Stufat (ostropel) cu carne (pasare, miel, porc, vita, iepure)

Categorii: Retete mancaruri tocanite, Retete carne pasare, Bucatarie romaneasca

Stufat (ostropel) cu carne (pasare, miel, porc, vita, iepure)

Sugestie de prezentare

Reteta trimisa de:

Daniela G.

Descrierea retetei:

Aceasta reteta de stufat se poate pregati cu carne de porc, miel sau iepure dar este la fel de gustos si cu carne mai usor digerabila, cum este carnea de pui.

Ingrediente stufat (ostropel) cu carne (pasare, miel, porc, vita, iepure):

400 g carne de pasare (miel, porc, vita, iepure)
1 ceapa mare sau 1 legatura de ceapa verde
1 capatana mijlocie de usturoi sau 1 legatura de usturoi verde
250 ml suc de rosii
optional 500 g spanac verde
ulei
sare

Modul de preparare a retetei:
Se toaca ceapa si se pune la calit, in undelemn, la foc mic. Daca folosim usturoi verde, se toaca si acesta si se caleste impreuna cu ceapa. Daca folosim usturoi uscat il vom pune spre sfarsit, pentru a-si pastra aroma. La stufat se poate pune si spanac verde. In acest caz, spanacul se curata, se spala, iar frunzele de spanac se fierb 3-5 minute in apa cu putina sare. Spanacul se scurge, se taie marunt si se adauga la stufat, peste ceapa si usturoiul care se calesc.
Se adauga carnea taiata in bucati si se amesteca, sa se prajeasca un pic la suprafata. Se adauga 1/2 lingurita de sare si, daca este necesar, 2-3 linguri de apa, apoi se acopera si se lasa stufatul sa fiarba. Daca stufatul se pregateste cu ceapa verde si spanac, in general verdeturile folosite vor lasa suficienta apa dupa ce le punem sare. Stufatul se fierbe inabusit, in cratita acoperita, la foc mic, pana cand furculita intra usor in carne. Timpul necesar fierberii difera in functie de carnea folosita, de la 30 minute pentru pui pana la 1-1 1/2 ore pentru carne de vaca.
Faina se dizolva in sucul de rosii (sau in bulion si apa) si se toarna peste stufat cand carnea este deja patrunsa si frageda, altfel carnea va ramane tare. Se mai fierbe 3-5 minute, amestecand sa nu se prinda, se potriveste de sare si apoi se ia de pe foc.

Retete Culinare Similare

Mancare de mazare cu carne de pui

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Reteta culinara pentru o mancare de mazare gustoasa, pregatita cu carne de pui.
Preparare reteta

Mazare cu carne de porc

Descrierea retetei:

Mancarea de mazare cu carne de porc este gustoasa si simplu de preparat. Pentru a fi mai picata puteti adauga si afumatura.
Preparare reteta

Tocanita de cartofi cu carne de porc

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Tocanita de cartofi cu carne de porc este o mancare satioasa si gustoasa, care va deveni preferata familiei dumneavoastra.
Preparare reteta

Gulii umplute cu carne

Descrierea retetei:

Reteta dietetica de gulii umplute cu carne slaba de vitel.
Preparare reteta

Esti STUDENT*?

Invata un job:
certificat-energetic.com
Acum ai gratuit la dispozitie
500 m2/saptamana in care poti exersa si realiza certificate de performanta energetica, sau chiar testa solutii de reabilitare termica.

* versiune disponibila in scop personal, educational.