Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Spanac ardelenesc cu orez

Categorii: Retete mancaruri tocanite, Retete de post (fara carne), Bucatarie romaneasca

Reteta trimisa de: Emilia C.

Descrierea retetei: Aceasta este mancarea de spanac preparata in mod traditional in Ardeal.

Ingrediente spanac ardelenesc cu orez:
1 kg spanac
4 linguri ulei
1 lingura faina,
200 g orez
2 linguri de lapte
1 legatura de marar
2-3 linguri de smantana
sare, piper.

Preparare spanac ardelenesc cu orez:
Spanacul ales, spalat si fiert in apa clocotita cu sare, se strecoara. Orezul se infierbinta in 2 linguri de ulei, se stinge cu doua cesti de apa clocotita si se lasa sa fiarba. Spanacul se taie putin cu cutitul si se caleste in uleiul care a ramas. Se adauga faina desfacuta cu 2 linguri de lapte, sare, piper, dupa gust si mararul tocat. Dupa aproximativ 10 minute se amesteca cu orezul fiert, cu smantana si se da la cuptor 10-15 minute.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui