Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Sos tartar

Categorii: Retete sosuri, Retete de post (fara carne), Bucatarie franceza

Reteta trimisa de: stefan_d

Descrierea retetei: Sosul tartar preparat dupa aceasta reteta poate insoti fripturile si gratarul, in special pentru carnea de pasare si peste.

Ingrediente sos tartar:
2 oua fierte tari (galbenusurile)
100 ml untdelemn
1 lingurita mustar de Dijon
1 lingurita zeama de lamaie
1 lingura arpagic tocat
un castravete mic Ón oţet
sare, piper.

Preparare sos tartar:
Se pregateste o maioneza din galbenusurile fierte tari, ulei, mustar si zeama de lamaie: se zdrobesc galbenusurile fierte tari cu o furculita; se amesteca mustarul si se inglobeaza uleiul treptat, amestecand cu un tel mic, cu mixerul sau cu o lingura. Se adaugă zeama de lamaie, sarea şi piperul.
Arpagicul si castravetele se taie foarte fin si se adauga la sosul tartar. In functie de gust si de felul de mancare la care il servim, se mai poate adauga in sosul tartar pasta de masline, capere sau patrunjel.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui