Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Sos picant

Categorii: Retete sosuri, Retete de post (fara carne), Bucatarie romaneasca

Reteta trimisa de: Tone

Descrierea retetei: Sos picant care se poate utiliza cu cartofi prajiti, chiftelute si la fripturi.

Ingrediente sos picant:
1 ceapa
1 morcov
1 patrunjel
50 ml ulei
1 lingura bulion
1 pahar vin negru
2-3 castraveti murati
1 lingurita mustar
1 lingurita otet
sare
piper
1 frunza dafin.

Preparare sos picant:
Ceapa, morcovul si patrunjelul se curata, se spala si se rad pe razatoarea cu gauri mici. Se calesc apoi in ulei fierbinte, se stinge cu bulionul subtiat cu putina apa si se fierb impreuna cca 30 minute, dupa care se trec prin sita sau se tin in blender 1 minut. Pireul obtinut se pune intr-o craticioara, la foc mic, se adauga vinul, mustarul, dafinul, castravetii curatati de coaja si taiati foarte marunt. Se potriveste de sare, piper si otet. Se mai fierbe 10 minute si se toarna peste preparatul indicat.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui