Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2014 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Sos pentru paste

Categorii: Retete sosuri, Retete de post, Bucatarie internationala

Reteta trimisa de: cristian

Descrierea retetei: O reteta simpla, care poate fi preparata intr-un interval foarte scurt de timp.

Ingrediente sos pentru paste:
Sos de rosii, preferabil facut in casa sau provenind din Italia
Pentru fiecare portie:
- 1 - 2 catei de usturoi
- 1 - 2 linguri de ulei
- 1 varf de lingurita oregano uscat (de la pliculet)
- 1/2 lingurita busuoic uscat (de la pliculet)
- 1 varf pana la 1/2 lingurita boia ardei dulce
- optional: sare, piper

Preparare sos pentru paste:
Se curata usturoiul si se taie felioare subtiri.
Ingredientele vor fi calite rapid, pentru a se degaja aromele. Cateva secunde in plus pe foc pot compromite rezultatul. De aceea este bine ca ingredientele sa le masuram din timp si sa le avem la indemana, pe farfurioare sau coli de hartie.

Se pune uleiul la incins. Cand este fierbinte se adauga usturoiul si se lasa aproximativ 15 secunde. Apoi adaugam: oregano, busuioc. Lasam pe foc inca 5 - 10 secunde, punem boia de ardei dulce, amestecam de cateva ori si luam vasul de pe foc. Lasam un pic sa se raceasca, apoi adaugam sucul de rosii. Se aduce sosul de paste din nou pe foc, pana incepe sa clocoteasca. Se poate tine pe foc cateva minute, amestecand, pentru a deveni mai consistent. Se adauga apoi pastele fierte in prealabil.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui