Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Sos de rosii

Categorii: Retete sosuri, Retete de post (fara carne), Bucatarie romaneasca

Reteta trimisa de: Tone

Descrierea retetei: Acest sos imbunatateste gustul si aspectul mancarii. Poate fi servit la cartofi prajiti, paste, sau alte preparate care necesita un sos picant.

Ingrediente sos de rosii:
100 g unt
1 ceapa
1 morcov
1 tellna mica
5-6 rosii
2 catei de usturoi
1 foaie dafin
putin cimbru
1 lingurita zahar
sare
piper.

Preparare sos de rosii:
Se curata legumele, se dau pe razatoare si se calesc in 50 g unt. Cand sunt rumenite se adauga rosiile curatate de coaja si taiate marunt (iarna se inlocuiesc cu doua linguri bulion), cimbrul si foaia de dafin. Se fierbe sosul 30-35 minute, apoi se trece prin sita, se pune zaharul, se potriveste de sare si piper si se mai da in cateva clocote. Se intrebuinteaza la preparate din carne de pasare, peste si legume.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui