Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Sos alb sau roz

Categorii: Retete sosuri, Retete de post (fara carne), Bucatarie internationala

Reteta trimisa de: Mariana

Descrierea retetei: Sosul alb este baza multor sosuri calde.
Sosul alb se poate stinge si cu lapte . Daca este prea gros, se subtiaza cu lapte cald.

Ingrediente sos alb sau roz:
1 felie de unt
1 lingura de faina
apa
sare
piper

Preparare sos alb sau roz:
Se pune 1/2 din unt intr-o cratita la foc, se adauga faina, se amesteca. Se adauga, putin cate putin, 1/4 pahar cu apa rece, amestecand mereu ca sa nu faca cocoloase. Daca sosul alb este prea gros, se dilueaza cu apa fierbinte. Se pune sare si piper, iar in momentul cand se serveste, se adauga restul de unt proaspat, amestecand pana se topeste.

Se poate prepara din sosul alb si un sos roz. Pentru a prepara sosul roz, se amesteca sosul alb cu putin suc de rosii sau bulion.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui